Korfbaluitslag bij Mariënberg – Kloosterhaar: 4-6

Het foutenfestival tussen Mariënberg en Kloosterhaar leverde welgeteld 10 doelpunten op. Niet helemaal keurig verdeeld, waar de thuisploeg vier keer scoorde deden de gasten uit Kloosterhaar het met zes goals een stuk beter. Na 20 minuten voetballen en bij een 2-0 voorsprong leek er voor Mariënberg nog geen vuiltje aan de lucht.

Zelfs na de ongelukkige 2-1, waar Kloosterhaar met geluk de aansluitingstreffer maakte was de 3-1 van Ryan Buitenhuis wederom een bevrijding en een bevestiging. Maar het foutenfestival openbaarde zich daarna in alle hevigheid. Geen enkele speler van de thuisploeg haalde afgelopen zaterdag een voldoende. Het bleef allemaal ver onder de maat. Nog voor rust kreeg Kloosterhaar de 3-2 in de schoot geworpen.

De eerste levensgrote mogelijkheid na rust was voor de thuisclub. Maar de bal belandde hoog in de ballenvanger terwijl achter de keeper van Kloosterhaar een veel betere optie was geweest. De gelijkmaker was dan ook de uitkomst van een som van ongelijke delen.

En alleen als je er afgelopen zaterdag hoogstpersoonlijk ooggetuige was geweest van de Kloosterderby had je het onwaarschijnlijke scoreverloop geloofd. Kloosterhaar kwam van een 3-1 achterstand terug tot een uiteindelijke 3-6 voorsprong. Het doelpuntje vlak voor tijd was enkel en alleen leuk voor de statistieken.