Maximale winst WVC heren tegen Harambee

Zaterdag speelde WVC de uitwedstrijd tegen Harambee Er werd gespeeld in de ‘houten zaal’ op de UT wat met de immer luidruchtige supporters van de thuisploeg vaak voor een prima ambiance zorgt. De studenten zijn na 9 wedstrijden terug te vinden op de laatste plaats, maar mochten wel hoop halen uit de laatste wedstrijd waarin de volle buit tegen Bovo werd gepakt. WVC had een complete selectie, alleen coach Arjan Heuver ontbrak en hij werd vervangen door gelegenheidscoach Bonne Oosterhuis.

Set 1 werd begonnen met Peter Oosterhuis, Rik Buijse, Arnold Hilberink, Jarek Sobzynski, Hans Gelten en Ruben de Koeijer. Meteen werd duidelijk dat de heren er zin in hadden. Goede passing en servicedruk zorgde voor het ideale spelletje van WVC en na 6 rotaties was de set al feitelijk binnen: 15-6. Harambee deed eigenlijk weinig terug: aanvallend was er wel wat kwaliteit maar dit kwam er door de slechte spelverdeling niet uit (dit zou de hele wedstrijd zo zijn). Tel daar de matige servicedruk bij op (recht op de persoon, geen lijn of hoek) en het is duidelijk waarom ze laatste staan. Set 1 werd duidelijk binnengehaald: 25-12

Set 2, waarin Ruben de Koeijer werd gewisseld voor Wiljen Veldhuis, kende hetzelfde beeld. Weghorst Makelaardij WVC stond eigenlijk altijd aan de juiste kant van de score en had weinig problemen met het voorspelbare spel van de tegenstander. Alleen de score was minder duidelijk, 25-20.

Set 3 kende weer wat wisselingen: Ruben de Koeijer voor Hans Gelten, Daniël Brouwer voor Jarek Sobzynski en ook Remco Hendriksen als libero voor verdedigende impulsen. Deze set kwam het spel van set 1 weer terug, duidelijk initiatief, scherp spel en de tegenstander geen kans geven. Ondanks de wisselingen bleef het niveau hetzelfde, iets wat door de coach ook al werd opgemerkt: het team is zodanig evenwichtig dat geen enkele speler onderdoet voor de ander. Geen probleem met setwinst: 25-17.

De 4de set levert WVC nog wel eens wat problemen bij een 3-0 voorsprong, al is daar in de vorige wedstrijd al mee afgerekend (4-0 winst tegen Webton). Harambee liet eindelijk zien meer te kunnen door betere service en meer vertrouwen in de aanval. Dit leverde meer partij op en WVC kon niet meer zo even initiatief nemen en houden: 15-15. Noodzakelijke time-out van de coach waarbij de heren van WVC elkaar eens goed aankeken. Goede drukkende service, gevolgd door goed blokkerend en verdedigend werk, en agressief afmaken van de kansen met harde klappen, deed de set toch nog kantelen. Hoogtepunt was bij matchpoint waarin 2 briljante verdedigende acties van Hans Gelten en Daniel Brouwer werd afgemaakt door harde knal van Ruben de Koeijer: 25-19 winst.

Komende donderdag speelt WVC al weer de volgende (uit)wedstrijd, ditmaal de 2de ronde in de beker. Tegenstander hierin in Livo H1 uit Duiven. De wedstrijd begint in Duiven om 21.00 uur.

Foto’s: Arnold Hilberink.