Dames Tornado in vijfsetter langs Twente’05

Afgelopen zaterdag speelde Tornado Geesteren dames in Enschede tegen de dames van Twente’05. Tornado was koploper en wilde deze positie dan ook graag behouden, maar ze waren zich ervan bewust dat het een lastige pot kon gaan worden. De eerste set begonnen de dames van Tornado goed en creëerden al gauw een voorsprong op de tegenpartij. Helaas maakte Tornado halverwege de set haar eigen ballen aan het net niet meer af en deed Twente’05 dit juist wel, waardoor de grote voorsprong van Tornado al snel niet meer op het scorebord te zien was. De set werd uiteindelijk onnodig met 25-23 verloren.

De tweede set ging de knop om bij Tornado en dat was ook duidelijk te zien in hun spel. De eigen foutenlast was lager, waardoor ze zelf hun punten gingen scoren en weer een voorsprong konden creëren op Twente’05. Om ervoor te zorgen dat de voorsprong dit keer niet werd weggegeven, moesten ze scherp blijven tot het einde van de set. Dit gebeurde dan ook en deze set werd dan ook overtuigend gewonnen door Tornado met 16-25.

De derde set was bijna een kopie van de tweede set. Ondanks een goed spelend Twente’05 wist Tornado toch de benodigde punten te maken en zorgden ze er dan ook voor dat ze deze set met 19-25 binnen haalden. Om ervoor te zorgen dat er geen tiebreak nodig was voor de winst, moest Tornado er alles aan doen om dan ook de vierde set binnen te halen. Helaas verliep deze set zeer moeizaam voor Tornado Geesteren en ontstond er al snel een grote achterstand op Twente’05. De achterstand was veel te groot om gedurende de set weg te kunnen werken, waardoor Twente’05 met de winst van de vierde set aan de haal ging: 25-22.

Het stond 2-2 en de vijfde set brak aan. In het begin ging het gelijk op, maar al gauw wist Tornado een gaatje te slaan, waardoor zij de set met een winst van 12-15 naar zich toetrokken en hierdoor de wedstrijd winnend afsloten. Ondanks dat Tornado niet op haar allerbeste stond te spelen, namen ze toch drie punten mee terug naar Geesteren en wisten ze hun ongeslagen status en de 1e plek op de ranglijst te behouden. Volgend weekend heeft Tornado rust, maar op zaterdag 22 december gaan ze om 16.00 uur het weer opnemen tegen Kerkemeijer Gemini in de Ransuil te Geesteren.