Zwart Wit wint thuis van Zwaluwen

In de tweede thuiswedstrijd van het prille zaalseizoen, speelden zondag Zwart Wit tegen de Zwaluwen uit Zevenaar. Afgelopen seizoen troffen beide ploegen elkaar op het veld en werden de twee wedstrijden verdeeld over beide ploegen; beiden wisten eenmaal te winnen. De Zwaluwen startte sterk in deze wedstrijd en legde een hoog tempo op de mat. Door een hoog loopvermogen en een snel baltempo wisten Zwaluwen snel en makkelijk tot schot te komen en namen brutaal een 1-4 voorsprong.
De ploeg uit Delden herstelde zich snel en legde aanvallend tevens een hoog looptempo neer en wist veel kansen te creëren. De achterstand werd snel ongedaan gemaakt en via een 4-4 tussenstand ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen haalden een goed niveau en speelden sterk. Mede daardoor werd er in de eerste helft 25x gescoord en stond er een 12-13 ruststand op het bord.
In de tweede helft was het de ploeg uit Zevenaar die het eerste scoorde en weer een voorsprong van twee doelpunten kon nemen. Via de uitstekend spelende Lize Havermans konden de Deldenaren terugkomen tot 14-14. De wedstrijd bleef gelijk opgaan. Wel bleef Zwaluwen telkens de eerst scorende ploeg waardoor Zwart Wit in de achtervolging moest. Middels een time-out werd 15 minuten voor tijd de verdedigende tactiek iets aangepast en dit bleek effectief te zijn. De zwart wit gestreepte formatie kon bij een stand van 20-20 het overwicht in score uitdrukken en nam voor het eerst sinds lange tijd weer een voorsprong.
Bij een stand van 21-21 was het opnieuw Lize Havermans die de voorsprong namens Zwart Wit op het bord bracht. Matthijs Spoolder zette in de laatste minuut de eindstand van 23-21 op het bord. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Olympia in het Friese Buitenpost, een belangrijke laatste wedstrijd voor de jaarwisseling.