Jolly Jumpers verliest thuis van Binnenland

Woensdagavond stond een inhaalwedstrijd gepland voor de dames van basketbalvereniging Jolly Jumpers. Tegenstander was de nummer twee uit de competitie: CBV Binnenland uit Barendrecht. Het was tevens de eerste thuiswedstrijd voor hoofdcoach Annelies Bussink, die eenmalig werd bijgestaan door coach Yvonne Lansink Rotgerink.

De Jumpers wisten dat ze scherp moesten beginnen tegen Binnenland, zodat ze niet de hele wedstrijd achter de feiten aanliepen. Binnenland opende de wedstrijd met de eerste score en liep uit tot 7 punten. De dames uit Tubbergen vochten terug en begonnen elkaar te vinden in de aanval. Het eerste kwart eindigde met slechts twee punten verschil (17-19) in het voordeel voor de dames uit Barendrecht.

De eerste vijf minuten van het tweede kwart ging gelijk op tussen de teams. De Jumpers speelden goed samen en de bal werd goed rond gepast tot de vrijstaande man werd gevonden. Toch liepen de dames van Binnenland in de achtste minuut uit naar tien punten verschil en met acht punten verschil gingen beide teams de rust in. Ruststand: 28-35.

In het derde kwart wist Jolly Jumpers aan te haken bij Binnenland en de Tubbergse speelsters kwamen terug tot slechts drie punten verschil. De aanval liep goed en de verdediging zat dicht. Het vierde kwart echter begonnen de Jumpers niet sterk en lieten zich overrompelen door de press van Binnenland en hadden hier lang geen antwoord op. Op het moment dat het Tubbergse een antwoord had, was het echter te laat om nog terug te komen. De wedstrijd werd verloren met 55-73. De volgende wedstrijd is komende zaterdag om 19:30 uur in Landsmeer tegen Landslake Lions.