Mariënberg verliest kanaalderby in en van Bergentheim

Een wedstrijd wordt vaak beslist op details. Zo ook de kanaalderby tussen Bergentheim en Mariënberg op een koud maar gezellig Moscou. Twee cruciale momenten in de tweede helft deed de wedstrijd kantelen in uiteindelijk het voordeel van de thuisploeg. Bergentheim gaf in het eerste bedrijf onvoldoende thuis, zodoende leidde Mariënberg na 45 minuten verdiend met 0-1. Echter na de onderbreking trokken de mannen van trainer Bert Snippe vakkundig de wedstrijd naar zich toe.

Eerst was daar een dubbele rode kaart. Terwijl de maan langzaam door de bomen begon te schijnen op sportpark Moscou toverde arbiter Gert Maneschijn binnen 2 seconden 2 x rood uit zijn zak. De eerste was voor Gertjan Merjenburgh, de tweede voor Erjan Lamberink. Eerstgenoemde kreeg ’m voor de overtreding op Lamberink, Lamberink ging vervolgens verhaal halen bij Merjenburgh en dat kostte hem de terechte uitsluiting.

Hierdoor kreeg Bergentheim nog meer ruimte op het middenveld, iets waar de groenwitten wel raad mee wisten. Elf tegen elf was beter geweest voor de Westerparkbewoners. Desondanks wist Mariënberg zich nog eenmaal uit de wurggreep van de thuisploeg te ontworstelen. Twintig minuten voor tijd leek André Plaggenmars op weg om de 0-2 binnen te tikken. Echter doelman Rolf Timmer voorkwam de nekslag voor de thuisclub.

Daarna miste Ronnie Hakkers nog de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te tikken, maar een kwartier voor tijd was het pleit dan toch beslecht. Een mooie pass van achteruit bereikte Martijn Pouwels die de bal keurig controleerde en Thijs Altena kansloos liet. 1-1. De meeste toeschouwers zagen de bui al hangen. Dit Bergentheim was te sterk, het was vooral tegenhouden. Het begon te kraken en soms hoorde je het gewoon piepen.

Wederom een fraaie aanval leverde Bergentheim de 2-1 voorsprong op. Ronnie Hakkers legde de bal panklaar neer in de vijfmeter voor Pouwels die zijn tweede van de middag binnen hengelde. Het was hartverwarmend om te zien dat Mariënberg de knuppel niet in het hoenderhok gooide maar onverdroten op jacht ging naar de gelijkmaker. Op basis van vooral de eerste helft misschien ook wel verdiend maar de wetten van het hedendaagse voetbal zijn keihard, maar de punten bleven in Bergentheim.