Sterk Vroomshoopse Boys bindt ook Hulzense Boys aan de zegekar

Op het koude sportpark Smidserve in Hulsen lieten Hulzense Boys en Vroomshoopse Boys hartverwarmend en gepassioneerd voetbal zien. De nummers 4. en 5. van de tweede klasse H. zochten waar mogelijk de aanval, waarbij er veel persoonlijke duels werden uitgevochten. Dat gebeurde op een sportieve en respectvolle wijze en scheidrechter J. Klein Ganseij uit Nijverdal beleefde een relatief makkelijke middag.

Jos Hutten dook namens Vroomshoopse Boys in de beginfase enkele keren gevaarlijk op voor het doel van de thuisploeg, maar zijn inzetten gingen net naast en over. In de tegenstoot zorgden Danny Schoenmaker en Jasper de Jong voor dreiging, maar de Boys-defensie speelde uiterst geconcentreerd en gaf zo goed als niets weg. Na 21 minuten ontstond er een hevige scrimmage voor het doel van Boys-doelman René Kok, maar Richard Wolters kon koppend net niet de gewenste richting meegeven.

Na ruim een half uur sloeg het gedreven spelende Vroomshoopse Boys toe. Ramon de Jong zette vanaf rechts perfect voor en de bal werd mede door een miscommunicatie in de achterste linie van Hulzense Boys onberispelijk ingekopt door Jos Hutten: 0-1. In de 36ste minuut leken de gasten weer te scoren. Verdediger Robert Veld brak na een mooie aanval door aan de linker kant, maar hij wist spits Jordy Harms door een attent reagerende doelman Patrick Lohuis net niet te bereiken. Het fel aandringende Hulzense Boys kreeg op slag van rust nog een kans op de gelijkmaker, maar kon door attent verdedigend weerwerk van Vroomshoopse Boys niet scoren.

In de tweede helft kreeg Vroomshoopse Boys met snelle omschakel momenten steeds meer spelaandelen. Leon Dogger en Juliën Derks kwamen enkele keren dreigend door en Jordy Harms kwam ook in schietpositie. Dat leverde vooralsnog niet het gewenste resultaat op, ook al doordat de Vroomshoopse Boys-aanvallers enkele keren op randje buitenspel werden teruggefloten. In de 68ste minuten leek dan toch de 0-2 te komen, maar de vrijgelopen Juliën Derks schoot net langs de verkeerde kant van de paal. Hulzense Boys bleef onverminderd volop strijden voor een resultaat en kreeg ook enkele kansen. In de 73ste minuut redde Boys-doelman René Kok knap met een safe op een hard inzet vanaf links. Fabian te Kolste kopte de bal uit de rebound nipt over het doel van Vroomshoopse Boys.

In de 76ste minuut brachten hoofdtrainer Karlo Meppelink (foto) en zijn assistent Henk Harmens middenvelder Jelle Drees voor aanvaller Ramon de Jong. Twee minuten later werd een prachtige volley van Jordy Harms uit een corner van Leon Dogger fabuleus gestopt door keeper Patrick Lohuis. Het bleek uitstel van executie te zijn. Uit de aansluitende corner tikte Leon Dogger via via de bal terug op Jelle Drees. Zijn fabelachtige uithaal vanaf ruim 30 meter moet de keeper van Hulzense Boys alleen maar gehoord hebben. Via de onderkant van de lat vloog de bal als een granaat in het net.

Deze door de Vroomshoopse Boys-supporters luid bejubelde wereldgoal betekende 0-2. In de slotfase kon het moegestreden Hulzense Boys geen potten meer breken. De conditionele weer ijzersterke gasten kregen nog meer kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Dat gebeurde niet en zou ook niet in het beeld van deze wedstrijd passen.

Zo werd dit laatste competitieduel voor de winterstop verdiend met 2-0 gewonnen door Vroomshoopse Boys, dat in 6 uitwedstrijden maar liefst 16 punten behaalde. De Boys uit Vroomshoop blijven vierde in de stand met nu slechts één punt achterstand op WFV en Sparta Enschede en zes punten achterstand op koploper DOS Kampen. In de strijd om de tweede periodetitel wordt de eerste plaats bezet door Vroomshoopse Boys. Op zaterdag 19 januari 2019 wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen SVI.