Dynamo T maar één set goed in Ootmarsum

De Twentse derby tussen Springendal Set-Up ’65 II en Dynamo Tubbergen heeft de bezoekers slechts één puntje opgeleverd. Dat puntje haalden ze via een goede eerste set binnen. Daarna had Dynamo elke set perioden dat ze niet onder de servedruk van Set-Up wegkwamen en de passing hen in de steek liet. Set-Up domineerde in die perioden en profiteerde maximaal. Ze waren zuiver in de passing en scherp in de serve en gaven Dynamo eigenlijk nauwelijks ruimte om weerwoord te bieden tijdens hun series.

In de openingsset ging de score tot pakweg 10-10 mooi gelijk op. Met Danae ten Oever bij Set-Up veelvuldig scorend en aan de zijde van Dynamo de rake klappen met links van Masu de Ridder hielden de teams elkaar mooi in evenwicht. Een foutserve en twee kill – blocks op rij gaven Dynamo drie punten voor (10-13), veel kadootjes achter elkaar over en weer pakten de teams met heel veel plezier aan en daardoor ging de stand naar 12-16. Daphne Kamphuis, Marlies Eertman en Diede Hagendoorn  verkleinde de kloof naar 16-17. Met spelverdeelster Danique Horck aan serve kon Dynamo het gaatje naar 16-21 slaan.

Bij 18-23 leek setwinst een kwestie van tijd.  Een heel erg bekeken push in het hoekje van Evie van Kerkvoorde maakte 19-23, waarop Mayke Schutte aan serve kwam. En ze legde heel veel servedruk bij Dynamo neer, de pass verzaakte, de aanval kwam niet meer aan aanvallen toe, terwijl Set-Up het ene na het andere punt liet noteren. Via Evie en Danae. Bij 24-23 stond de thuisploeg op setpoint, het twaalfde kadootje in deze set via een uitgeslagen aanval maakte gelijk. Manon Steggink liet zich in de finale gelden. Ze speelde agressief en ze zette Dynamo bij 25-26 op setpoint en maakte de set met twee puntgave treffers af na de 26-26 stand: 26-28.

In de tweede was Dynamo het helemaal kwijt, keek al vlot tegen een 7-3 achterstand aan en kwam door serve series van Lynn Rouwers (naar 12-5), Mayke Schutte (naar 17-6) en Diede Hagendoorn (naar 22-7) steeds verder achter. Marlies Eertman serveerde de set daarna uit. Het werd 25-7. Dat Dynamo in deze set maar aan 3 gescoorde punten kwam zegt alles over het ‘off day’ gehalte na de eerste set.

Dynamo herpakte zich in het eerste gedeelte van de derde set. Lieke en Sophie Mensink scoorden Marije Veldhuis sloeg raak en Manon Steggink pakte haar puntjes ook mee. Dat resulteerde in een 4-7, 6-9 en 8-10 tussenstand, nadat Mayke Schutte Set – Up met 2 aces op een 2-0 voorsprong had gezet. De punten bij de thuisploeg kwamen van Danae ten Oever en Evie van Kerkvoorde.

Set-Up liep uit naar 13-10 en 16-11, na een serveserie van Danique Horck sloten de gasten bij 16-15 en 17-16 aan. Maar konden niet op gelijke hoogte komen. En daarna glipte de set bij Dynamo door de vingers. De passing liet het afweten, na 18-16 serveerde Set-Up vier aces en waren ze aanvallend met harde rake klappen vanaf de buitenkant (Danae ten Oever en Evie van Kerkvoorde) ook succesvol. Twee vierpunters werden slechts onderbroken door een punt van Sophie Mensink. Naar 21-16 en dan naar 25-17.

Dynamo kwam in de vierde set met veel enthousiasme op een 2-4 voorsprong en leek vol voor de tiebreak te gaan. De scores van voornamelijk Danae ten Oever en van Daphne Kamphuis zorgden ervoor dat de strijd gelijk op bleef gaan tot aan 10-9 en 13-11. Met een tweede bal bracht Mayke Schutte zich zelf aan serve en ze gaf pas weer af toen er 19-12 op het scorebord stond. Set-Up gaf daarna nog vier punten weg, waarmee Dynamo op totaal 16 kwam, toen de thuisploeg er al 25 had: 25-16.