Top pakt punt tegen Rheko en verlaat laatste plaats

Afgelopen zaterdag stond er de laatste wedstrijd van 2018 op het programma. Top moest het in de eigen sporthal opnemen tegen Rheko uit Rheden. Rheko had voor deze speelronde alleen verloren van HHV en had tot dusver 4 punten behaald. Top wist nog geen punten te behalen. Op voorhand dus een moeilijke opgave voor de toppers.

De wedstrijd begon aan beide kanten aftastend. Het was Rheko die langzaam uitliep naar een kleine voorsprong van 3 verschil; 1-4. Beide ploegen waren goed aan het verdedigen, waardoor er weinig doelpunten vielen. De tussenstand schommelde steeds tussen de 2 en 3 doelpunten in het voordeel van de uitploeg. Bij een stand van 5-7 miste Rheko veel kansen waaronder zelfs een strafworp, Top greep deze kans aan om aan te sluiten. Dit lukte en Top kwam langszij. Vlak voor rust bepaalde Rheko de tussenstand op 7-8.

Na de rust zagen we hetzelfde speelbeeld terug. Rheko behield de voorsprong en liet Top niet dichter bij komen dan 2 à 3 doelpunten. Tien minuten voor tijd stond er dan ook een stand van 10-13 op het bord. Bij Top vielen velen ballen ongelukkig uit de korf. Door middel van een time-out probeerde coach Alan Burchartz de manschappen van Top positieve moed in te praten; een resultaat was echt nog wel mogelijk. Het bleek effect te hebben, Top scoorde direct de 11-13 en ging op zoek naar de aansluitingstreffer.

Er waren veel kansen voor Top maar de bal wilde maar niet vallen, gelukkig voor de toppers had Rheko het vizier ook niet op scherp staan. Hierdoor ontstond er een spannende slotfase. Aanvoerder Martin Bakker nam zijn ploeg bij de hand en scoorde de aansluitingstreffer en de bevrijdende gelijkmaker. In de laatste minuut werd er nog een snijbal afgefloten aan de kant van Top. Beide ploegen wisten niet meer te scoren, waardoor de scheidsrechter affloot bij een stand van 13-13.  Door het eerste behaalde punt verlaat Top ook de laatste plaats.