Anton Wennemers verlaat De Zweef aan het einde van het seizoen

Na vier jaar gaat Anton Wennemers aan het einde van dit seizoen De Zweef als trainer/coach verlaten. Hij heeft aangegeven dat hij vindt dat met name de groep spelers een nieuw gezicht nodig heeft. Hij hoopt dat de selectie een impuls krijgt van een nieuwe trainer met een andere manier van werken, spelopvatting e.d.

De dynamiek in het team wijzigt dan en Wennemers denkt dat dit voor de groep verfrissend zal werken. Overigens had de hele selectie aangegeven nog wel een jaar verder te willen met de vertrekkende trainer. Daar had het bestuur zich bij aangesloten.

Van 1999 tot 2005 was Wennemers al trainer bij zijn oude club, waarmee hij als speler de hoofdklasse haalde. Na zijn vertrek als trainer bij De Zweef in 2005, is hij bij verschillende verenigingen als hoofdtrainer actief geweest: Koninklijke UD (3 jaar 1ste klasse zo.), DETO (2 jaar 1ste klasse, 2 jaar hoofdklasse za.) en Enter Vooruit (3 jaar 2e klasse za.).

In zijn laatste periode van vier jaren bij De Zweef wist Anton Wennemers van het kampioensteam van voorganger Herman Hegeman een redelijk stabiele Eersteklasser te maken, ondanks het vertrek van een behoorlijk aantal zeer ervaren krachten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer