BC Bousema verrast met een 6-2 overwinning op L&B Ledermode

De driebanden spelers van het Lochemse BC Bousema hebben het eerste deel van de competitie afgesloten met een 6-2 overwinning tegen de nummer twee van de ranglijst L&B Ledermode. Halverwege was de wedstrijd nog in evenwicht. Wesley de Jaeger verloor ruim met 17-40 in 25 beurten van zijn landgenoot Peter de Backer, maar Frans van Schaik, die halverwege tegen Gerwin Valentijn tegen een 6-20 achterstand aankeek, kroop in het tweede deel van de partij steeds dichter naar zijn tegenstander toe en bij de stand 36-37 maakte hij met een serie van vier caramboles in de 42ste beurt de partij uit. Valentijn kwam in de nabeurt niet verder dan één caramboles. “Ik kwam in het tweede deel steeds beter in de partij, verdedigde goed en dat gaf aan het eind toch de doorslag”, aldus de Amsterdammer.

In het tweede deel van de wedstrijd waren de spelers van captain Ronny Hazewinkel duidelijk beter dan die van de gasten. Stefan Galla had na negen beurten al een 24-8 voorsprong op Dave Christiani, mede door een serie van 11 caramboles in deze beurt. Christiani kon in het verloop van de partij nog wel iets terug doen door een paar nullen op rij van de Duitser, maar met series van vijf en drie caramboles won hij de partij na 23 beurten met 40-30.

Op de andere tafel speelde Martin Horn één van zijn beste partijen van dit seizoen. Hij kende geen enkel probleem met Eddy Merckx en toen de Duitser in beurt twaalf een serie maakte van vijftien caramboles was deze partij definitie gelopen. Horn finishte na 23 beurten. De Belg kon in de nabeurt nog wel iets terug doen met een serie van negen caramboles en kwam uiteindelijk uit op 23 caramboles.

“Na twee nederlagen op rij was dit duidelijk een opsteker en een goede afsluiting van het eerste deel van de competitie”, aldus de captain die er nog wel aan toevoegde dat hij gelet op het verloop de eerste twee partijen niet meer gedacht had dat beide punten in Lochem zouden blijven.

Foto’s: Jaap Gönning

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer