Bon Boys komt met de schrik vrij bij hekkensluiter Luctor

Bon Boys was zondag heer en meester bij Luctor et Emergo, maar de ploeg had in de blessuretijd een noodluik nodig om de drie punten te vinden: 2-3. Milan Bultman schoot de ploeg vanaf elf meter naar de benauwde zege op de hekkensluiter. Inpakken en wegwezen maar. Na afloop ging het bij Bon Boys maar over die ene vraag: hoe moeilijk kun je het jezelf soms maken?  Dat de ploeg met de hakken over de sloot de overkant haalde, was eigenlijk te gek voor woorden. Tegenstander Luctor schoot in 90 minuten twee keer op goal en twee keer was het raak. Eenmaal gebeurde het  via een strafschop.

En Bon Boys? Dat reeg de kansen aaneen en had in de rust al in een zetel moeten zitten.  Het eenrichtingsverkeer leverde slechts twee treffers op, en dat brak het elftal in de tweede helft nog bijna op ook.  Onnodig en slordig. Meer kun je er niet van maken. En een gebrek aan efficiency. Voetballend was er met het spel in de eerste helft niet eens zoveel mis. Zoals verwacht was Bon Boys vanaf de aftap de bovenliggende partij.  Uiteindelijk brak Jordi van Ek de ban en toen Jefrrey Zijlstra met zijn tiende van het seizoen Bon Boys naar 2-0 schoot, leek de angel uit het eenzijdige duel. Het was wachten op meer, maar dat gebeurde niet.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: met kansen voor de bezoekers. Dat Luctor vanuit het niets op 1-2 kwam, lag dan ook aan Bon Boys, dat de treffer zelf inleidde met foute pass. En een paar minuten later stond de wereld helemaal op de kop, toen na een optelsom van fouten en halfslachtig ingrijpen, Luctor een strafschop kreeg. Dat was misschien een kadootje, maar Bon Boys had het vooral aan zichzelf te wijten dat het zover kwam: 2-2.

Bon Boys beukte op het doel, wisselde aanvallend, maar dit leek zo’n middag dat de bal er niet meer in wilde. Tot het geluk alsnog onze kant oprolde. De wedstrijd was al in de blessuretijd toen Mick Beusenberg werd aangetikt in het strafschopgebied. Volgens de aanvaller een zuivere penalty, bij de thuisploeg werd de beslissing fel bestreden. In die commotie hield Milan Bultman het hoofd koel. Onberispelijk dirigeerde hij de bal naar de kruising: 2-3.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer