Dames OZ&PC hard onderuit tegen VZV

Na een aantal weken zonder wedstrijd begon voor OZ&PC dit weekend het 2e deel van de competitie. Na de herindeling is OZ&PC ingedeeld in de 1e klasse B en zal hierin lijfsbehoud moeten veilig stellen. De 1e wedstrijd in deze nieuwe poule was echter wel een bekende. OZ&PC kreeg namelijk bezoek van VZV uit IJmuiden, de ploeg waar OZ&PC ook de vorig wedstrijd tegen had gespeeld. Die wedstrijd werd toen weliswaar ruim verloren met 11-4 maar daar waren destijds wel wat verzachtende omstandigheden voor aan te voeren.  Ditmaal, in eigen huis, wilde OZ&PC graag laten zien wat het waard was. Maar uitgerekend nu werd er door de Oldenzalers de misschien wel slechtste wedstrijd van het seizoen gespeel.

OZ&PC begon nog wel aardig aan de wedstijd, iets wat dit seizoen vaak juist niet het geval was. Er werden de nodige kansen gecreëerd alleen de afronding liet wat te wensen over. Ook verdedigend zag het er best goed uit maar toch kon niet worden voorkomen dat VZV een voorsprong wist te pakken die daarna ook geen moment meer in gevaar zou komen. Want naarmate de wedstrijd vorderde werd OZ&PC steeds onzorgvuldiger in de passing waardoor de kansen steeds langer op zich lieten wachten. Dat de verdediging dan wel goed lag is leuk maar zonder zelf tot scoren te komen wordt het gewoon een erg lastige opgave. Vooral doordat OZ&PC verre van optimaal presteerde in de aanval kon VZV rustig werken aan het uitbreiden van de voorsprong met de uiteindelijke 4-12 eindstand tot gevolg.

Waar het bij OZ&PC deze wedstrijd aan lag is iets waar de Oldenzalers nu wel even de tijd voor hebben om dit uit te zoeken. OZ&PC gaat nu de winterstop in om pas op 12 januari de competitie weer te hervatten.

Foto: Herman Zandhuis.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer