Dames VKC’03 verslaan de nummer drie Aquapoldro

Zaterdag kwam Aquapoldro uit Apeldoorn op bezoek bij de dames van VKC’03 in Tubbergen. Het was een wedstrijd tussen de nummer drie, Aquapoldro, en de nummer tien van de ranglijst. VKC wist dus wat er moest gebeuren, “concentratie en allemaal de juiste opdracht uitvoeren” dat waren de woorden van coach Raymond Broenink. In de eerste periode had VKC nog wat moeite met de opdracht volle press te spelen. Dit resulteerde in uitsluitingen en een overtal voor Aquapoldro, welke hier optimaal gebruik van wisten te maken. Het was Annemiek Bekkedam welke voor VKC nog wat terug wist te doen 1-2.

De tweede periode was duidelijk dat het een gelijk op gaande strijd zou gaan worden deze avond. Beide teams gaven geen grote kansen weg en de stand bleef dan ook binnen een marge van 1 doelpunt. Het waren alleen de dames uit Apeldoorn die hierin continu het voortouw wisten te nemen: 4-4.

Het moest dus gaan gebeuren in de tweede helft van de wedstrijd. In de 3e periode gebeurde er weinig, maar VKC kwam voor het eerst in deze wedstrijd op een voorsprong: 5-4. Alles zou dus moeten gaan gebeuren in de laatste 6 min van de wedstrijd. De voorsprong gaf de dames uit Tubbergen vleugels. Bij een stand van 7-7 in de laatste periode was het VKC dat een tandje bij zette en eindelijk wist uit te lopen naar een voorsprong van 10-7.

Aquapoldro wist middels een dom weggegeven strafworp nog terug te komen tot 10-8 maar de 3 punten bleven in Tubbergen waarmee de dames weer stijgen op de ranglijst. Doelpuntenmakers VKC: Sophie Derkman 4x, Richelle Harberink en Marly Stopel elk 2x en Angelien Nieuwenhuis en Annemiek Bekkedam elk 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer