De Tukkers klimt naar plek vijf door 2-0 zege op WVV’34

Zondag speelde De Tukkers de derde wedstrijd in acht dagen tijd. Na zeges op LSV uit Lonneker (competitie) en Vogido (beker) werd ook WVV’34 verslagen. In eigen huis wonnen de zwart-witten met 2-0. In de beginfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd zonder dat er vele kansen te noteren vielen. Kjell Huisman schoot met links een paar meter naast en WVV wist na een voorzet de bal niet goed terug te leggen, waardoor de doelman niet in actie hoefde te komen. De eerste grote mogelijkheid was voor de thuisploeg na 18 minuten spelen. Een geweldig schot van Jelle Hulskotte spatte uiteen op de lat.

De gasten namen een paar minuten later het doel onder vuur. Het schot vanaf de tweede lijn kon gemakkelijk gepakt worden door doelman Rens Davina. Even later deed Tijn Kok namens De Tukkers aan de andere kant hetzelfde. Hij zag zijn inzet het doel net missen. De Albergenaren werden voor de rust iets sterker dan WVV en namen ook de leiding. De voorzet van Tymo Schär was op maat en Sjoerd Visschedijk plaatste de bal in de verre hoek: 1-0.

Na de thee liep De Tukkers iets te ver naar achteren waardoor WVV enkele malen dreigend was via de hoge bal. Door het optimistische spel kreeg de ploeg Hengevelde uit een corner een kans. De kopbal miste richting waardoor Rens Davina de inzet over het doel kon tikken. De thuisploeg pakte het daarna weer goed op en na een prachtige aanval scoorde Tymo Schär bijna de 2-0. Hij ontving de bal bij de tweede paal uit een voorzet. De doelman van WVV redde uitstekend met zijn voeten en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Een minuut later was hij echter kansloos na wederom een geweldige aanval van Albergse kant. Robin Eidhof haalde de achterlijn en legde de bal op een presenteerblaadje voor spits Jelle Hulskotte. De aanvaller van de zwart-witten schoof van dichtbij binnen: 2-0.

Het geloof bij WVV ebde weg en De Tukkers speelde de wedstrijd goed uit. Het elftal van trainer/coach Joost Du Gardijn kreeg nog een grote kans via Sjoerd Visschedijk. Hij stuitte op de doelman van de gasten. In de blessuretijd schoten de gasten nog bijna met scherp, maar de bal ging nipt naast het doel. De Tukkers won zodoende de wedstrijd met 2-0 en klimt een plekje op de ranglijst.

Zondag 9 december speelt De Tukkers een uitwedstrijd tegen VV Reünie uit Borculo. De aftrap op sportpark De Wildbaan in Borculo is om 14:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer