De Tukkers na het beter nemen van penalty’s tegen Rigtersbleek verder in de beker

Afgelopen donderdagavond stond er mooi een beker-affiche voor De Tukkers op het programma. Rigtersbleek, spelende in de 1e klasse E, was op sportpark ‘T Loarkamp de tegenstander . In een spannend en boeiend duel stond er na 90 minuten spelen 1-1 op het scorebord. De Tukkers nam de penalty serie beter, waarmee de bekerstunt compleet was.

De ploeg uit Enschede nam na het fluitsignaal meteen het initiatief en kreeg binnen drie minuten al twee grote kansen. De Tukkers werkte de bal achterin niet goed weg en had geluk dat de aanvaller van Rigtersbleek naast schoot. Nog geen minuut later kopte de middenvelder een meter over het doel van de Albergenaren. Aan de andere kant viel er voor De Tukkers een paar minuten later de eerste kans te noteren. Sjoerd Visschedijk schoot na een goede actie een paar meter over. Na elf minuten spelen strafte Rigtersbleek bijna een fout af in de defensie van de Albergenaren. De aanvaller ontfutselde de bal en stond zomaar oog in oog met doelman Rens Davina. Hij verzuimde echter om zijn ploeg op voorsprong te schieten.

De Tukkers groeide daarna in de wedstrijd en wist wel het net te vinden. Sjoerd Visschedijk bereikte Kjell Huisman in het strafschopgebied. Huisman controleerde goed en legde de bal terug op Marco Stege. Zijn droge knal laag in de hoek liet de doelman kansloos: 1-0. De zwart-witten hadden hun zaakjes beter op orde en hadden zelfs voor de rust de 2-0 kunnen maken. Een prachtige steekpass van Tijn Kok zette Sjoerd Visschedijk alleen voor de doelman. Hij mikte net naast, waardoor de ruststand bij 1-0 bleef.

De tweede helft was nog maar amper begonnen toen Rigtersbleek de gelijkmaker maakte. De bal viel in het strafschopgebied en door miscommunicatie kon de aanvaller van de gasten raak schieten: 1-1. Tien minuten later trok de rechtsbuiten van de Enschedeërs goed naar binnen, maar zijn schot draaide van het doel af.
Het laatste kwartier nam De Tukkers het heft weer in handen en kreeg diverse mogelijkheden om de winst naar zich te trekken. Tijn Kok schoot uit een corner de bal schitterend met de buitenkant van de voet op doel. Helaas voor de thuisploeg raakte hij de paal. De Tukkers rook bloed en scoorde bijna alsnog. Het lage schot van Kjell Huisnam kon ternauwernood door de doelman uit de hoek worden getikt. De laatste seconde had Tim Haarhuis de winnende op zijn schoen na een prachtige aanval. Zijn inzet werd gepakt door de doelman, waardoor penalty’s uitsluiting moesten geven.

In die penalty serie was het De Tukkers dat als eerste miste. Rigtersbleek deed dat een strafschop later ook. Beide ploegen bleven daarna koelbloedig tot de 12e strafschop. De gasten schoten over en dus gaat De Tukkers door naar de volgende ronde van de districtsbeker.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer