De Tukkers wint voor de vierde keer op rij

De Tukkers gaat met een uitstekend gevoel de winterstop in. De zwart-witten boekten zondag de vierde competitiezege op rij. Hekkensluiter Victoria’28 werd met maar liefst 7-0 verslagen. De sneeuw die ’s ochtends nog op het hoofdveld lag was in de middag verdwenen, waardoor het kunstgras prima bespeelbaar was. De gasten begonnen sterk aan de wedstrijd en het duurde even voordat De Tukkers het onder controle had. Victoria was meerdere malen dreigend in de openingsfase, maar het bleef bij een paar speldenprikjes.

Na een kwartier spelen veranderde het spelbeeld en de eerste kans voor De Tukkers was meteen raak. Jelle Hulskotte schoot de bal op aangeven van Tymo Schär diagonaal achter de doelman: 1-0. Een paar minuten later werd de stand verdubbeld. De voorzet van Sjoerd Visschedijk ging via een verdediger van Victoria in het eigen doel: 2-0. Het duurde niet lang of de 3-0 lag ook al in het netje. Tijn Kok vond Kjell Huisman in het strafschopgebied. Hij kapte knap zijn tegenstander uit en schoot vervolgens raak: 3-0.

Na de thee probeerden de gasten nog om wat te forceren, maar De Tukkers kreeg na een uur spelen een penalty en de wedstrijd was definitief gespeeld. Sjoerd Visschedijk scoorde vanaf 11 meter de 4-0. Victoria gaf zich gewonnen en de thuisploeg breidde de score nog uit naar 7-0. Na een afgemeten voorzet van Sjoerd Visschedijk liep Jelle Hulskotte de bal bij tweede paal eenvoudig binnen: 5-0. Uit een hoekschop maakte Tymo Schär de zesde van de middag. Hij volleerde de bal hard achter de doelman van Victoria. Het slotakkoord was voor Kjell Huisman na een goede steekbal van Stijn Boswerger. Huisman schoof de bal keurig langs de doelman: 7-0.

Donderdagavond speelt De Tukkers 1 de bekerwedstrijd tegen Rigtersbleek 1. Op sportpark ’T Loarkamp in Albergen wordt om 20:00 uur afgetrapt. De competitie wordt weer hervat op 20 januari met een thuiswedstrijd tegen Sportlust Glanerbrug.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer