Dik verdiende overwinning Bon Boys op concurrent

Trainer Berthil ter Avest (foto) noemde het na afloop de beste wedstrijd van het seizoen. De 2-0 zege op directe concurrent Voorwaarts Twello mocht er zijn. De tevredenheid zat ‘m niet alleen in het feit dat er voor de zevende keer dit seizoen werd gewonnen. Het was vooral de manier waarop. Bon Boys legde bakken vol energie in de wedstrijd en gaf de bezoekers vanaf de eerste minuut geen moment het gevoel dat er wat te halen viel in de Veldmaat. Voorwaarts werd 90 minuten lang opgejaagd, achterna gezeten en ingesloten. Een kopbal voor rust, en een schot in de tweede helft dat over ging: meer werd er op deze middag niet vernomen van een ploeg, die maar een plek lager stond en te boek staat als een goed voetballend elftal.

Het was voor een groot deel de verdienste dat de kwaliteit van Voorwaarts verborgen bleef op deze zondagmiddag. Een goede wedstrijd speel je niet alleen met de bal, maar ook zonder. En dat laatste was dit keer de basis van alles. Bon Boys liet de opponent naar adem happen en won vrijwel alle persoonlijke duels. Het aantal geslaagde intercepties was niet bij te houden. Daarnaast liet het elftal ook nog eens zien dat het prima kan voetballen. Er zat dynamiek in het elftal en iedereen was voortdurend in beweging. Het contrast met de vorige week gespeelde thuiswedstrijd tegen SDC’21 was enorm. ,,Het was genieten’’, aldus trainer Berthil ter Avest.

Het enige dat de ploeg naliet was dat het zichzelf niet beloonde en Voorwaarts te lang in leven hield. De uitslag was een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Na de snelle 1-0 van Jeffrey Zijlstra, een verdekt schot in de lange hoek, bleef die kleine marge veel te lang op het scorebord. De dominantie was er, en de kansen waren er ook, bij de vleet zelfs. Met een beetje meer geluk en precisie was bij rust de wedstrijd al gespeeld. Nu duurde het onnodig lang voordat de beslissing viel, want pas diep in de tweede helft werd het 2-0. Youri Gersmann pikt de bal op na een fout bij Voorwaarts achterin, zette de turbo aan en legde de bal vervolgens haarfijn voor de voeten van Jeffrey Zijlstra, die zijn negende treffer van het seizoen liet noteren.

Zonder overdrijving: als het op deze middag 5-0 was geworden, had niemand daar iets van kunnen zeggen. De dik verdiende overwinning leidde na afloop tot louter tevreden gezicht in de kleedkamer en de kantine. En terecht. Door de zege en het gelijke spel van Barbaros staat het eerste elftal na 10 duels weer alleen op de tweede plaats. Met nog twee duels voor de winterstop te gaan (uit bij Luctor et Emergo en thuis tegen Overwetering) bedraagt de achterstand op koploper Achilles’12 twee punten.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer