Effectiever Staphorst wint vediend van SVZW

Zaterdagmiddag kwam het sterke Staphorst op bezoek in Wierden voor de ontmoeting tegen laagvlieger SVZW. De eerste doelpoging kwam van Pim de Jonge namens Staphorst in de 3e minuut, hij probeerde het uit de draai maar mikte naast. In de 7e minuut scoorde de thuisploeg de 1-0 maar deze goal van Yessin Maskoul werd, al of niet, buitenspel afgekeurd. In de 9e minuut paste dezelfde Maskoul op Deniz Sahbaz, helaas net iets te kort. Het spel ging redelijk gelijk op in die beginfase, hoewel de Staphorsters meer het verzorgde voetbal speelden in tegenstelling tot de Wierdenaren, waar onnauwkeurigheid nogal eens voorkwam.

De eerste gele kaart was voor Karlo Borghuis namens de Zwaluwen en in de 35e minuut scoorde Staphorst via het hoofd van Pim de Jonge de 0-1. Die speler was in de 40e minuut dichtbij een tweede treffer, nadat Ferdi ter Avest slim terug legde. Uit de tegenaanval ging het schot van Karlo Borghuis maar net naast en was de kopbal van Deniz Sahbaz na de prima voorzet van Frank Smit een fractie te hoog gemikt, dit had de gelijkmaker moeten zijn zo vlak voor rust. Het bleef bij die 0-1 achterstand na een redelijk gelijk opgaande eerste helft.

Het tweede bedrijf was vijf minuten oud toen Martijn Brakke na een mooie aanval via Mike Reuvers de 0-2 aantekende. Dat bleek een harde tik voor de gastheren, want gaandeweg die tweede helft voetbalde SVZW steeds slordiger en moest SVZW trainer Philip Agteres de geblesseerde Nigel Michels in de 53e minuut vervangen door Matthijs Witten. In de 60e minuut ontsnapte John Lubbers aan geel en vlak daarop de tweede wissel bij de thuisploeg: Sten Knol eraf, Robin de Jong erin. Een kleine opleving in de 67e minuut, maar uiteindelijk kreeg Frank Smit de bal niet in het Staphorster doel.

SVZW moest aanvallen en dus werd John Lubbers naar de kant gehaald ten faveure van Maarten Jansen in de 70e minuut. Vlak daarop scoorde Ferdi ter Avest bijna de 0-3. Het duel werd definitief beslist via een droog schot van opnieuw Martijn Brakke en was de 0-3 een feit. SVZW probeerde het nog wel, aan werklust lag het niet en het ontbrak de ploeg ook aan een beetje geluk. Staphorst vond het ook wel goed waardoor het 0-3 bleef voor de gasten.

Foto’s: Henk Steen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer