FC Twente Vrouwen wint van landskampioen Ajax

De vrouwen van FC Twente hebben vrijdagavond voor een stunt  gezorgd door landskampioen Ajax in eigen huis met 1-2 te verslaan. Het was alweer de derde wedstrijd in acht dagen voor de dames van Tommy Stroot. Een week geleden speelde het gelijk tegen koploper PSV, 3-3, en afgelopen dinsdag werd PEC Zwolle met 4-0 verslagen.

I n Amsterdam kwam FC Twente kort voor rust op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Joëlle Smits (foto archief). Lang bleef deze stand op in Amsterdam op het scorebord staan maar vijf minuten voor tijd kwam de huidige landskampioen toch langszij dankzij een doelpunt van Vanity Lewerissa. FC Twente trok toch aan het langste eind toen uit een counter Smits de Ajax-doelvrouw omspeelde en haar tweede doelpunt van deze avond maakte.

Foto archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer