Fleringen behaalt door vechtlust knappe zege bij Phenix

Afgelopen donderdagavond 20 december speelde Fleringen uit tegen Phenix. Officieel speelde Fleringen deze wedstrijd thuis. Vanwege logistieke problemen had Phenix gevaagd om de wedstrijd in Enschede te spelen. Hierdoor speelt Fleringen in maart thuis tegen Phenix. Bij Fleringen was het voor Hielke aan de Stegge en Wilco Broekhuis puzzelen in de opstelling. Dit kwam door de vele blessures en afwezigen aan Fleringse zijde. De 16-jarige B-junior Milan Booijink had daardoor een basisplaats op het middenveld. Vanwege een blessure van Maarten Oosterik stond Brent van der Kamp op het doel. De bank werd gevormd door Tijmen Koopman, Dylan Kuipers en B-junior Simon Elshuis.

De wedstrijd was de eerste helft vooral rommelig van beide kanten. Het slecht bespeelbare hoofdveld was hier mede debet aan. Fleringen probeerde de bal snel rond te laten gaan en op die manier Phenix onder druk te zetten. Het strijdplan van Phenix was vanaf de eerste minuut duidelijk. Zij wilden de bal veroveren en zo snel mogelijk de rappe Ghadir Kadim de diepte in sturen. De eerste gevaarlijke momenten kwamen van Fleringen. Wout Booijink denderde een aantal keer de linkerkant over maar de voorzet was telkens niet goed genoeg. Na een kwartier spelen kwam Fleringen op voorsprong. Een mooi aangesneden corner van Gijs Koopman kwam voor de voeten van topscorer Martijn Poppink. Deze wist wel raad met de geboden mogelijkheid en schoot de bal achter de doelman.

Fleringen ging op zoek naar de 0-2 maar was vaak te onnauwkeurig in de eindpass. Hierdoor kreeg Phenix een aantal keer flink wat ruimte in de omschakeling. Na een half uur spelen resulteerde dit in de gelijkmaker. Miscommunicatie in de Fleringse defensie zorgde ervoor dat Brent van der Kamp niet bij de bal kon en de spits de bal in het doel kon werken. Fleringen zette nog even aan en kreeg vlak voor rust nog een tweetal mogelijkheden. Eerst werd Martijn Poppink door Robert Beukerink schuin voor de doelman in stelling gebracht. Helaas schoot hij hoog over. Een aantal minuten later wist Jasper Slaghekke een voorzet net niet goed genoeg te controleren om te kunnen afwerken. Beide teams gingen rusten met een 1-1 stand.

In de rust kwam Tijmen Koopman in de ploeg voor Milan Booijink. Milan speelde een prima eerste helft en liet zien zeker een talent voor de toekomst te zijn. Rust aan de bal en altijd kiezen voor de simpele oplossing. Zeer knap voor zo’n jonge speler. Tijmen Koopman ging in de verdediging spelen waardoor Jeffrey Heithuis kon doorschuiven naar de spitspositie. Fleringen wist hierdoor direct meer druk te creëren en de verdediging van Phenix had haar handen vol aan de kopsterke Fleringer. Fleringen hield de bal goed in de ploeg en de razendsnelle Jitse Nijland zorgde ervoor dat de defensie van Phenix overuren draaide. Goed voetbal was op het veld zeer lastig waardoor het neer kwam op de vechtlust van beide ploegen. Typerend was dat de licht geblesseerde Robert Beukerink per se wilde spelen en de baas was op het middenveld. Na een uur spelen kwam Fleringen op voorsprong. Een oogstrelende voorzet van Jasper Slaghekke werd door Jeffrey Heithuis snoeihard achter doelman Henry Gerritsen gekopt.

Fleringen bracht hierna Simon Elshuis in de ploeg voor de leeg gespeelde Jasper Slaghekke. De B-junior maakte hiermee zijn debuut in de Fleringse hoofdmacht. Fleringen kon helaas niet lang van de voorsprong genieten. Na een lichte overtreding van Tieme Koopman in het strafschopgebied gaf de scheidsrechter een penalty. Rick ter Mors wist wel raad met deze buitenkans en schoot de bal achter Brent van der Kamp: 2-2. Een minuut later was het Fleringen dat bijna de 2-3 aan wist te tekenen. Jeffrey Heithuis bleef na een hard duel knap in balbezit en zette met een steekpass Simon Elshuis alleen voor de doelman. Met een knappe reflex wist keeper Gerritsen de bal over het doel te tikken. Fleringen nam geen genoegen met een gelijkspel en zette alles op alles om de overwinning te behalen. Met Dylan Kuipers werd er een extra spits in de ploeg gebracht en Fleringen zette vol druk naar voren. Vijf minuten voor tijd leek Fleringen op voorsprong te komen maar het gekraakte schot van Jeffrey Heithuis verdween helaas centimeters naast de paal.

Fleringen speelde zeer volwassen en liet zich niet intimideren door het verbale geweld van Phenix. Vlak voor tijd kwam er dan toch de verdiende voorsprong. Opnieuw was een corner van Gijs Koopman de basis en door de hevige druk van Fleringen kopte een verdediger van Phenix de bal achter de eigen doelman. De vreugde was groot in het Fleringse kamp. Met man en macht verdedigde Fleringen de voorsprong. Phenix probeerde het nog wel maar het centrale duo Tijmen Koopman/Robin Heithuis gaf geen krimp. Ook de solide keepende Brent van der Kamp liet zich niet gek maken waardoor Fleringen zeer knap en volwassen de voorsprong over de streep wist te trekken. In de slotseconde had Fleringen zelfs nog de 2-4 kunnen maken. Na een mooie pass van Jitse Nijland schoot Dylan Kuipers één op één met doelman Gerritsen de bal echter hoog over.

Foto intro: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer