Heracles Almelo thuis onderuit tegen PSV

Heracles Almelo is zaterdagvond thuis tegen een forse nederlaag opgelopen. Na een 0-2 stand bij rust werd het tegen koploper PSV 0-4. Het eerste halfuur had de thuisclub het beste van het spel en kreeg ook mogelijkheden door onder andere Kuwas. Zes keer schoot de thuisclub op het vijandige doel terwijl de gasten het maar één keer deden. Maar deze ene keer, van Steven Bergwijn, was in de dertiende minuut wel dodelijk.

Na een half uur spelen werd het zelfs 0-2 toen de volkomen vrij staande Daniel Schwaab (foto onder) kon inkoppen. Terwijl iedereen zich al verzoent had met deze stand raadpleegde Dennis Higler de VAR en bij het zien van de beelden kreeg Jesper Drost (foto) direct een rode kaart en moest de thuisclub met tien man verder.

De tweede helft was slechts een formaliteit. PSV domineerde en geloofde het wel en de thuisclub kon daar met tien man weinig tegenover stellen. Toch werd de ruststand nog verdubbeld. Tien minuten voor tijd scoorde Dumfries de 0-3 en in blessure tijd maakte invaller Perreiro er 0-4. van. Kort daarvoor miste hij nog een strafschop wegens hands en ook nu gebeurde dat door tussenkomst van de VAR. Higler gaf hiervoor opnieuw een rode kaart. Dit keer was Czyborra het slachtoffer.

Foto’s: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer