Heracles Almelo weet weer wat winnen is

Na vijf eredivisiewedstrijden zonder een overwinning, weet Heracles Almelo sinds zondagmiddag weer wat winnen is. In het eigen Polmanstadion werd de nummer zeven van de ranglijst, VVV uit Venlo, na een 1-0 stand bij rust, met een 4-1 nederlaag richting Noord-Limburg gestuurd.

De thuisclub kwam al na drie minuten op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Adrián Dalmau die een voorzet van Brandlew Kuwas binnen schoot. Dalmau was even daarvoor al dichtbij de openingstreffer maar kwam net iets te kort toen doelman Unnerstall de bal niet klemvast had. Heracles Almelo was in de eerste twintig minuten heer en meester maar dezelfde doelman Unnerstall behoedde zijn team voor een grotere achterstand, waardoor het tot bij rust slechts 1-0 stond.

In de tweede helft zette de ploeg van Frank Wormuth, na een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel van VVV, snel orde op zaken. Lerin Duarte schoot na vijf minuten spelen de 2-0 binnen en weer vijf minuten later mocht Kristoffer Peterson vanaf de elfmeterstip aanleggen en hij faalde niet. Tien minuten later bracht Röseler de spanning even terug door Blaswich in de korte hoek te verrassen, maar vier minuten later besliste Duarte definitief de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van deze middag.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer