Indy Meijerink debuteert in de tweede divisie turnen

Zaterdag was het de beurt aan Indy Meijerink om haar officiële wedstrijdseizoen te starten. Al vroeg zat Indy in de auto om naar Didam af te reizen voor de eerste plaatsingswedstrijd van het seizoen. Na haar succes op het Nederlands Kampioenschap in de derde divisie vorig seizoen gaat Indy dit seizoen de uitdaging aan in de tweede divisie. Indy turnt in de categorie pupil 1 N2 (9-10 jarigen) en is de enige turnster van Fysion Nijverdal die uitkomt in de tweede divisie turnen.

Een moeilijk niveau om in mee te komen als je “maar” in een gymzaal turnt. Daar komt bij dat het seizoen voor Indy een valse start had door een vervelende polsblessure. Maar ze laat zich niet zo maar uit de weg slaan en ze stond te stralen op de wedstrijdvloer! Indy startte haar wedstrijd op de dunne evenwichtsbalk waar ze door haar pols nog niet de meest moeilijke oefening kan turnen en daardoor het doel was om zo netjes mogelijk te turnen. En dit deed ze met succes! Helaas nog wel een val, maar ze sloot ook de oefening stabiel af.

Op naar vloer, het onderdeel waar ze vorig turnseizoen nog een bronzen medaille op het NK wist te behalen. Hier liet de jonge pupil al veel moeilijke elementen zien, wat nog een beetje ten koste ging van de netheid. Op sprong liet ze twee prima sprongen zien en op de rekstok liet ze voor het eerst reuzen op wedstrijd zien. Weer een mooie verbetering ten opzichte van de oefenwedstrijd van vorige week. Indy werd in een sterk deelnemersveld keurig 14e. Op 19 januari 2019 zal Indy haar tweede plaatsingswedstrijd turnen en daarna zal blijken of het voldoende is voor een doorstroming naar het landelijke circuit.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer