Jeffrey Zijlstra: ‘Nu gaat het eigenlijk pas echt beginnen…’

Wie is Jeffrey Zijlstra?

Ik ben Jeffrey Zijlstra, ik ben 19 jaar jong en ik woon in Haaksbergen bij mijn moeder.

Wat is je favoriete positie? Waarom?

Mijn favoriete positie is spits, omdat je een belangrijk aanspeelpunt bent van je team om het elftal te laten voetballen. Daarnaast is het mooi dat je dichtbij de goal bent om belangrijk te zijn met een assist of misschien wel een goal.

Wat betekent Bon Boys voor jou?

Bon Boys zie ik als een familie. De jongens uit het team, de supporters jong en oud die er iedere week zijn, en niet te vergeten… de vrijwilligers die er iedere week weer voor zorgen dat er gevoetbald kan worden en na de training/wedstrijd samen wat kunnen drinken in de kantine! Al met al is het gewoon een FANTASTISCHE club!

Hoe lang doe je al aan voetbal?

Ik voetbal nu ruim 10 jaar.

Wat zijn je kwaliteiten met betrekking tot het voetbal?

Mijn kwaliteit is voornamelijk balvast zijn, en ben ook wel redelijk handig met de bal. Daarnaast ben ik sinds kort ook hard aan het werken om het koppen te verbeteren in aanvallend opzicht. Een doelpuntje maken lukt me ook nog wel eens.

Kun je in het kort uitleggen hoe een wedstrijd er voor jou uit ziet?

Ja, een wedstrijd is eigenlijk zo mooi dat je je kunt meten met de tegenstanders van jou niveau in de 2e klasse. Je traint om beter te worden en dat kan je dan in de wedstrijden weer laten zien.

Was het voor jou een sport voor ontspanning? Wanneer begon het wedstrijd gebeuren?

Het is gewoon een leuke hobby waarbij je met je teamgenoten met plezier een balletje kunt trappen. Daarnaast is het prestatie gebeuren het allermooiste aan voetbal. Daar doe je het voor! Toen ik begon met voetballen ben ik meteen aan wedstrijden mee gaan doen, want daar doe je het uiteindelijk toch voor.

Hoe leeft de club en het voetbal in jouw omgeving?

De voetbalclub leeft enorm in Haaksbergen. Als je ziet hoeveel jongens er elke week aan het trainen zijn, wedstrijdjes aan het spelen zijn, dat is gewoon fantastisch­­­ om te zien. Ik houd er wel van om jonge ‘talentjes’ bezig te zien op een zaterdag morgen! Wie weet wel iets voor de toekomst, haha.

Hoe bereiden jullie je voor op een nieuw seizoen? Doen jullie nog wat meer naast gewoon trainen en enkele oefenwedstrijden?

Nee niet echt, je bent wel bezig met de voorbereiding in de vakantie, je gaat bijvoorbeeld hardlopen of de sportschool in, om er in die tussenperiode wel voor te zorgen dat je fit aan het seizoen kunt beginnen. Dat geeft je gewoon extra energie!

Hoe kijk je terug op het afgelopen seizoen?

Ik kijk met een enorm positief gevoel terug op het afgelopen seizoen. Mijn laatste jaar als jeugdvoetballer (2e jaar A speler). We hebben ons keurig staande gehouden in de 4e divisie. Af en toe wat minuutjes mee mogen pikken bij het eerste elftal, ja dat is iets waar je je hele jeugd carrière eigenlijk al naar uit zit te kijken. Alleen nu gaat het eigenlijk pas echt beginnen…

Wat is de doelstelling van dit seizoen? Het kampioenschap, met jullie huidige 2e plek?

We hebben aan het begin van het seizoen afspraken gemaakt, daarnaast samen een doelstelling uitgesproken en dat blijft gewoon zo staan. Lekker meedoen bovenin en hopen dat we bij de top 5 kunnen eindigen en misschien wel een periode pakken. Dat zou helemaal mooi zijn. We gaan het zien.

Wat is de voornaamste kracht van jullie team wat jullie op deze 2e plaats brengt?

Ik denk dat de breedte van de selectie de voornaamste kracht is. Als we wisselen levert dat energie op en brengt dat verbetering in de ploeg. Ik denk dat we daar heel sterk mee zijn en daardoor wedstrijden kunnen beslissen of op slot kunnen gooien.

En hoe leeft de rivaliteit in Haaksbergen tussen Bon Boys en de andere (grote) voetbalclub, HSC ’21? Voornamelijk vriendelijk of soms toch ook wel vijandig?

De rivaliteit in Haaksbergen tussen Bon Boys en HSC ’21 is denk ik met name van vroeger uit toen het echt haat en nijd was. Tegenwoordig is het gewoon vriendelijk, het is normaal als een speler van Bon Boys de overstap maakt naar de andere kant van Haaksbergen, maar van de andere kant naar Bon Boys komen word ook gewoon gewaardeerd. Ik denk dat het prima is dat het zo kan en dat het zo hoort.

Is er een bepaalde wedstrijd die voor jou speciale herinneringen oproept?

Ja, mijn mooiste moment was dat ik op 17 jarig leeftijd mijn debuut mocht maken in het eerste elftal en dat mocht verzilveren met mijn aller eerste goal voor Bon Boys 1.

Zie je jezelf nog ooit bij een andere club voetballen?

Dat weet ik niet. Ik ben een Bon Boys jongen en dit is pas mijn eerste seizoen voor Bon Boys 1. Ik heb het super erg naar mijn zin hier met de jongens en de club en ik hoop gewoon nog ontzettend veel mooie momenten met de ploeg te kunnen halen. Ik ben hier nog lang niet uitgeleerd. Wie weet in de toekomst meer.

Wat voor een tip zou jij een beginnend voetballer geven om te bereiken wat jij hebt bereikt en nog gaat bereiken?

Kom gerust op zondagmiddag 14:00 kijken bij Bon Boys 1 en misschien zie jij jezelf er over een aantal jaren ook staan! Geloof in jezelf! Als je iets wilt bereiken moet je erin geloven, dan komt het goed!

Wat vind je van deze rubriek op SportinTwente.nl?

Dit is een leuke, maar ook goede manier om sporters zich te laten vertellen hoe zij erin staan.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer