Jolly Jumpers strandt in halve finale Women’s 3×3 League Netherlands

De Nederlandse Basketball Bond (NBB) heeft een 3×3 competitie gelanceerd, onder de naam Women’s 3×3 League Netherlands. De competitie is zondag 23 december jl. gestart in Breda. Basketbalvereniging Jolly Jumpers werd vertegenwoordigd door de Tubbergse meiden Laura Steggink, Noelle Droste, Meike Koelman en Iris Zwart. Het Tubbergse kwartet speelt op eredivisieniveau in het eerste damesteam van Jolly Jumpers.

Anders dan bij het reguliere 5×5 basketbal, wordt bij 3×3 basketbal door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld op een half veld. 3×3 basketbal maakt wereldwijd een razendsnelle ontwikkeling door. Zo is 3×3 toegevoegd aan het Olympisch programma bij de Spelen van Tokyo in 2020. In de Women’s 3×3 League Netherlands, die in toernooivorm wordt gespeeld, is plek voor maximaal 12 teams. Die worden ingevuld door de clubs uit de eredivisie, aangevuld met clubs uit de promotiedivisie, op basis van de prestaties in de competitie tot nu toe.

De dames van Jolly Jumpers begonnen wat slordig, ze moeten erg wennen aan het snelle en fysieke spel van 3×3 basketbal. Tijdens de drie poulewedstrijden komen de dames steeds meer in het ritme en weten een plek te bemachtigen voor de kwartfinale. Hier treffen ze het team Lekdetec uit Bemmel. Na een redelijk spannende wedstrijd weet Jolly Jumpers de wedstrijd geheel naar zich toe te trekken en plaatst zich hiermee voor de halve finale.

De halve finale werd gespeeld tegen een van de teams van basketbalvereniging Grasshoppers uit Katwijk. Jolly Jumpers komt erg dichtbij, maar verliezen uiteindelijke deze spannende wedstrijd. Geen finaleplek helaas, maar het behalen van de halve finale is zeker een knappe prestatie van de dames uit Tubbergen.

De finale werd gespeeld tussen twee teams uit Katwijk. Het team van Sharon Beld, oud-Tubbergenaar en oud-speelster van Jolly Jumpers, mocht zich de winnaar noemen van de eerste ronde Women’s 3×3 League. De zege leverde het team van Beld een cheque van 500 euro op. Voor de verliezend finalisten was er een bedrag van 250 euro.

De tweede ronde vindt plaats op 24 februari in Rotterdam en de derde op 18 mei, wederom in Breda. Het team dat het volgende toernooi als eerste eindigt gaat met vijfhonderd euro naar huis. De nummer twee ontvangt de helft, 250 euro. Bij het derde toernooi ligt er duizend euro op de winnaar te wachten.

Foto’s Jolly Jumpers: V.l.n.r.: Laura Steggink, Iris Zwart, Noelle Droste en Meike Koelman.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer