Kerstwedstrijd C-selectie van G.V. Fysion Nijverdal een succes

Afgelopen zaterdag hadden de turnsters van de C-selectie de kerstwedstrijd. De kerstwedstrijd was een ander soort wedstrijd dan normaal, omdat de turnsters nu niet een individuele wedstrijd turnden, maar in tweetallen. Ook hing er een gezellige kerstsfeer in de zaal. Door elke turnster werden er goede oefeningen neergezet en vooral voor de onderbouw turnsters was deze wedstrijd een goed meetmoment, omdat dit voor hun de eerste wedstrijd van het seizoen was.

Vooral op vloer werden al erg strakke oefeningen neergezet. De turnsters van de onderbouw lieten op deze wedstrijd mooie, stabiele oefeningen zien, waarin al veel ‘plusjes’ werden geturnd. De turnsters van de bovenbouw turnden hun oefening op muziek. Zij moesten dus naast het turnen van elementen ook nog een mooie choreografie laten zien op muziek die zij zelf hebben gekozen. Ook hier werd weer erg strak geturnd.

Ook op brug lieten de turnsters zien dat ze al goed op weg zijn. De onderbouw turnsters zijn in de trainingen vooral bezig geweest met het turnen van hele nette oefeningen en dit kon je dan ook terugzien in de scores. Door de bovenbouw turnsters werden nieuwe elementen aan hun oefeningen toegevoegd ten opzichte van de clubteam wedstrijden afgelopen november. Bij de een lukte het nieuwe element beter dan de ander, maar we zijn al trots dat ze zulke oefeningen hebben laten zien.

De turnsters van de C-selectie zijn erg sterk op het toestel sprong en dit werd gewaardeerd door de jury. Hier zijn dan ook hoge scores behaald. Het toestel balk is voor de meeste turnsters het spannendste toestel van de hele wedstrijd en dit was helaas dan ook terug te zien tijdens deze wedstrijd. Maar ook hier zagen we het netjes werken terug in de oefeningen.

Aan het einde van deze wedstrijd volgde natuurlijk de prijsuitreiking. Dit was erg spannend, omdat de scores dicht bij elkaar lagen. Gwen ((pré)-instap) en Julia (junior G) mochten de bronzen medailles in ontvangst nemen. De tweede plaats was voor Mijs (instap) en Lianne (junior G) en Yfke (pupil 1) en Chaya (senior F) mochten zeer verdiend het hoogste podium betreden.

Voor zowel de turnsters als de trainers was deze wedstrijd een hele leuke ervaring. De koppels gaven elkaar aanwijzingen wanneer dat nodig was, maar er werden ook veel high fives uitgedeeld. Dit was erg leuk om te zien. Ook weten ze nu nog waar de verbeterpunten liggen voor de plaatsingswedstrijd die gehouden wordt op 9 maart 2019.

Foto’s: fysion.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer