Laura Steggink naar Slowakije met nationale selectie ‘Amsterdam Angels’

Afgelopen weekend is basketbalster Laura Steggink uit Tubbergen met de Amsterdam Angels vertrokken naar Piestany in Slowakije voor de tweede stage (fase) van de European Womens Basketball League (EWBL). Hoofdcoach is Hakim Salem. Steggink basketbalt in het reguliere seizoen bij eredivisionist Jolly Jumpers in Tubbergen.

De EWBL is een door de FIBA gesanctioneerde vrouwencompetitie die is opgezet voor professionele basketbalteams uit Centraal-, Oost- en Noord-Europa. Doel is de deelnemende clubs kwalitatief goede wedstrijden aan te bieden. De Nederlandse Basketball Bond wil de in Nederland spelende internationals de kans geven meer topduels te spelen, vandaar de deelname aan de EWBL. De EWBL bestaat dit seizoen uit drie stages. De eerste stage in het Letse Riga was Steggink ook al geselecteerd. Afgelopen weekend vond de tweede stage plaats.

Vrijdagochtend 7 december vertrokken de Amsterdam Angels al vroeg vanaf Schiphol richting Piestany. Zaterdag 8 december stond de eerste wedstrijd op het programma tegen Tsjechische Basket Zabiny Brno. De Amsterdam Angels waren niet opgewassen tegen het fysieke en snelle spel van de Tsjechen. De wedstrijd eindigde in een 82-58 nederlaag.

De volgende dag werd er weer met volle moed begonnen aan de wedstrijd die op voorhand wat spannender leek te kunnen worden. De Nederlandse selectie liet zien wel degelijk te kunnen spelen tegen het thuisspelende Slowaakse team Piestanske Cajky. Toch wisten de Amsterdam Angels dit niet om weten te zetten in een overwinning en werd verloren met 57-69.

Laura Steggink: ”Ik kijk terug op een leerzaam toernooi waarin we weer zijn gegroeid als team. De teams waar wij tegen spelen trainen iedere dag met elkaar, terwijl wij slechts eenmaal per week met elkaar trainen. Dit is deels ook terug te zien op het veld. Toch werken we allemaal hard voor en met elkaar en nemen we dit absoluut mee als ervaring.”

De derde en laatste stage is op 9 en 10 januari in het Litouwse Vilnius. Dan speelt het Nederlandse team tegen Kibirkstis Vilnius en Horizint uit Wit-Rusland. Om door te gaan naar de kruiswedstrijden is een plek bij de eerste vier vereist.

Foto: EWBL

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer