NKC’51 wint opnieuw ruim; nu uit bij Spirit

Zaterdag speelde NKC’51 de eerste uitwedstrijd van het zaalseizoen. Een bekende tegenstander stond op het programma, namelijk Spirit uit Voorthuizen. Beide ploegen kwamen elkaar meerdere keren tegen waarbij de uitslagen wisselend waren. Waar NKC’51 vorige week haar eerste wedstrijd met ruime cijfers wist te winnen, zag Spirit de eerste wedstrijd verloren gaan.

Spirit begon sterk aan de wedstrijd door in de beginfase met scherp te schieten. NKC’51 was niet bij machte om een vroege achterstand te voorkomen en al snel werd het 2-0. Pas toen Spirit de 3-0 maakte, wist NKC’51 voor het eerst te scoren en dat was tevens het startsein voor een goede fase aan de kant van de Nijverdallers. Bij 4-4 werd de stand voor het eerst weer gelijk getrokken en vanaf dat moment wist NKC’51 het initiatief over te nemen. Het eerste gaatje werd geslagen bij 5-7. Spirit wist in deze fase goed mee te scoren, maar door goed spel kon NKC’51 toch uitlopen tot 8-12. NKC’51 bleef met scherp schieten tot aan de rust en wist in het verdere verloop van de eerste helft nog maar twee doelpunten tegen te krijgen. De ruststand werd bepaald op 10-19.

Na rust was het zaak voor de ploeg van coach Gert Schorn om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Ondanks de forse voorsprong, had men niet het gevoel dat de wedstrijd al gespeeld was, mede door de sterke beginfase aan de kant van Spirit. NKC’51 wist goed te beginnen aan de tweede helft, scoorde drie keer op rij en incasseerde één tegendoelpunt, 11-22. Toen leek het verzet gebroken aan de kant van Spirit. Bij NKC’51 stond het vizier niet zo op scherp als in de eerste helft, maar door een goede verdediging werd Spirit goed op afstand gehouden. Beide ploegen scoorden beurtelings en het verschil bleef zo rond de elf of twaalf doelpunten. Via 13-24, 14-26 en 16-28 werd de eindstand 17-29. Opmerkelijk was het messcherpe optreden van Thomas Heuver, hij wist maar liefst 12 keer te scoren.

Komend weekend heeft NKC’51 een belangrijke wedstrijd voor de boeg. De ploeg moet naar Utrecht om het op te nemen tegen Synergo, dat ook de eerste twee wedstrijden wist te winnen met ruime cijfers.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer