Opnieuw verlies SVZW

Al in de 2e minuut kreeg Yessin Maskoul namens SVZW zaterdagmiddag in Assen tegen ACV een grote kans om de 0-1 aan te tekenen, het mocht niet zo zijn. In de 7e minuut werd er door een Assense verdediger hands gemaakt binnen de zestien en dat betekende dus een strafschop die door Deniz Sahbaz verzilverd werd: 0-1 en dat al zo vroeg in de wedstrijd, een enorme opsteker voor de gasten. Halverwege de eerste helft mazzelde SVZW toen de pegel van Ezra Schrijver de onderkant van de lat raakte en terug het veld in stuiterde.

Het bleek uitstel van executie, want diezelfde Schrijver schoot een minuut later na een verdedigingsfout dit keer wel raak en dus was de gelijkmaker een feit 1-1. De poging van Sten Knol na de aftrap mislukte en uit de strak genomen corner van Karlo Borghuis kopte John Lubbers over het Asser doel. Opnieuw sloeg het noodlot toe, dit keer in de 38e minuut toen Robin de Jonge volgens de onpartijdige te hard tackelde binnen de zestien en dat met een strafschop bestrafte. Ezra Schrijver voltrok het vonnis koel en zette zijn ploeg daarmee op een 2-1 voorsprong wast tevens de ruststand betekende.

Na de thee was het ACV dat dichtbij de 3-1 zat na de prima voorzet van de uitblinkende Ezra Schrijver op Robert Talens, welke laatste het projectiel niet achter SVZW doelman Jens Veldwachter kreeg. Na zestig minuten op de klok miste Schrijver een grote kans om de wedstrijd in het slot te gooien en vlak daarop besloot SVZW trainer Philp Agteres (foto Henk Steen) om Sten Knol te vervangen door Matthijs Witten. SVZW zat in die tweede helft wat beter in de wedstrijd, beide ploegen bleven echter onder de maat gezien de vele fouten die over en weer gemaakt werden. De verder onzichtbare Deniz Sahbaz probeerde het met een schot in de 72e minuut, doelman Wormmeester had klemvast. Beide coaches probeerden door wissels aan te brengen nog wel iets aan de stand te doen, maar het bleef uiteindelijk bij de stand die al bij rust was bereikt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer