Prima spelend FC Twente na winst voorlopig op tweede plaats

Een prima spelend FC Twente is na de overwinning op het bezoekende NEC opgerukt naar een voorlopige tweede plaats. Na afgelopen dinsdag al het bezoekende RKC uitgeschakeld te hebben voor de beker, 1-0, werd het nu in de Grolsch Veste 2-0 voor de Tukkers. Grote animator in de eerste helft was Rafik Zekhnini (foto). De linksbuiten was ongrijpbaar en scoorde na een half uur spelen de verdiende 1-0. Deze stand bleek uiteindelijk ook de ruststand te worden aangezien de voorwaartsen van de thuisclub slordig met de geboden kansen omging en Joëll Drommel niets te duchten had van de aanvallers van NEC.

Ook in de tweede helft was FC Twente heer en meester en Jari Oosterwijk verdubbelde twee minuten na de hervatting de stand door met links de bal buiten bereik van de NEC doelman in de kruising te schieten. De thuisclub creëerde tal van mogelijkheden en vergat deze te verzilveren. Na vier nederlagen in eigen huis voor de competitie viel er deze vrijdagavond weer wat te genieten en te vieren voor het thuispubliek in Enschede.

FC Twente staat nu voorlopig op de tweede plaats, één punt achter koploper GA Eagles dat in Waalwijk met 1-3 te sterk was voor RKC. Sparta verloor in Amsterdam 2-0 van Jong Ajax. Zaterdag spelen FC Den Bosch en Roda JC tegen elkaar en zondag ontvangt MVV SC Cambuur waardoor er aan de top van de ranglijst nog wel het een en ander kan veranderen.

Foto’s: sportfoto-oost

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer