Puntendeling v.v. Den Ham tegen Be Quick’28

In de thuiswedstrijd tegen Be Quick ’28 moest trainer Kok (foto archief) weer het nodige improvisaties toepassen. Naast een 4-tal langdurige geblesseerde spelers, waren er in de afgelopen week nog een drietal blessure gevallen bijgekomen, (Zorgdrager, Bolks en Schurink) waardoor er een wel heel jeugdige selectie op papier stond.

En toch wist Den Ham de Zwolse opponent goed tegenstand te bieden. De ploegen waren in het eerste half uur aardig aan elkaar gewaagd. Daarna kwam Den ham wat meer opzetten wat in de 37e minuut leidde tot een prima kans voor Thim Boers. In een scrimmage voor het doel van Be Quick kreeg hij de bal voor de voeten maar zag zijn schot helaas via de onderkant lat weer terug het veld in springen. Uit de daarop volgende razendsnel uitgevoerde counter van Be Quick, wist rechterspits Sander Aarten wel het doel te vinden zodat er ineens in plaats van de verwachte voorsprong een 0-1 achterstand op het scorebord stond.

Dat was even slikken voor de Hammer ploeg. Na de pauze werd Leon Uulders vervangen door debutant Maik Schuurs uit de A junioren. Door een benutte strafschop van Kevin Ruiterkamp, gegeven wegens opzettelijk hands binnen het strafschopgebied kwam de dik verdiende 1-1 stand op het scorebord. Even later moest ook Randall van Haarst geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Leon Harmsen. Al met al een verdienstelijk gelijk spel voor de toch wel gehavende Hammer ploeg.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer