René Heeres vertrekt bij Jolly Jumpers

Na een korte, maar succesvolle samenwerking heeft René Heeres afscheid genomen als coach van het eerste damesteam van Jolly Jumpers, uitkomend in de eredivisie. Heeres gaf aan dat het vele reizen vanuit zijn woonplaats Apeldoorn naar zijn werk in Baarn en vervolgens naar Tubbergen om te trainen en te coachen hem teveel wordt. Daarbij spelen ook de toenemende files vanuit Baarn naar Tubbergen een belangrijke rol.

Zowel bestuur als technische commissie betreuren zijn vertrek, maar hebben begrip voor de situatie. “We kijken terug op een vruchtbare samenwerking; René heeft 1,5 jaar het eerste damesteam onder zijn hoede gehad en onder zijn leiding keerde Jolly Jumpers terug in de eredivisie, waar ze het momenteel boven verwachting goed doen. We wensen hem dan ook veel succes met zijn verdere carrière”, aldus technisch commissielid Robert Reuver.

In goed overleg zal Annelies Bussink (r. op de foto), de huidige assistent-coach, Heeres opvolgen als hoofdcoach van dames 1. Ze zal vanaf maandag de trainingen leiden en de wedstrijden coachen. Bussink is geen onbekende voor Jolly Jumpers: jarenlang speelde zij in het eerste damesteam van Jolly Jumpers, dat destijds ook al in de eredivisie uitkwam.

Reuver: “Ze heeft ruime ervaring als coach van diverse nationale jeugdteams, bovendien is ze al eerder assistent-coach geweest van het eerste damesteam. Dit seizoen heeft zij die rol weer opgepakt. Nu krijgt Annelies de kans om door te groeien naar hoofdcoach. We hebben er alle vertrouwen in dat zij die rol met verve oppakt.” De eerstvolgende wedstrijd staat gepland op woensdag 12 december om 20:30 uur in Sportcentrum De Vlaskoel in Tubbergen.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer