S.I.S. Schoonmaak een maatje te groot voor BC Bousema

De driebandenspelers van het Lochemse BC Bousema hebben in Den Haag tegen koploper S.I.S. Schoonmaak niet voor een verrassing kunnen zorgen en keerden verdiend met een 8-0 nederlaag huiswaarts. Met name in de eerste twee partijen van deze middag, die tussen Jean van Erp en Gokhan Salman en van Jeffrey Jorissen tegen Markus Galla (foto), lieten beide spelers van de koploper zien waarom zij met hun team op eenzame hoogte staan.

Ging het in de eerste paar beurten op beide tafels nog gelijk op, maar daarna was het verweer van de spelers van captain Ronny Hazewinkel gebroken. Galla verloor via een 21-10 tussenstand halverwege met 40-20 in 20 beurten en Salman ging met 40-18 in vijftien beurten onderuit. “Opvallend in deze partij was wel de serie van zestien caramboles in de tiende beurt van Van Erp bij de stand 17-9 in zijn voordeel. Hier had mijn speler duidelijk geen antwoord op en verloor afgetekend”, aldus de captain.

“Ook in het tweede deel konden mijn spelers alleen in het begin nog weerstand bieden. Daarna was met name de partij tussen mijn kopman Stefan Galla en Glenn Hofman een eenzijdige partij partij. Bij de stand 8-8 na acht beurten plaatste hij een serie van negen caramboles en deze slag kwam Galla niet meer te boven”. Hofman sloot in stijl af door een slotserie van acht caramboles in de achttiende beurt. Galla kwam niet verder dan 17 caramboles.

“Als er nog sprake was van enige gelijkwaardigheid, dan was het de partij tussen Frans van Schaik en Raimond Burgman. Maar ook hier trokken we uiteindelijk met 40-32 na 26 beurten aan het kortste eind”, aldus een teleurgestelde captain, die wel ruiterlijk toegaf dat de thuisclub verdiend had gewonnen en vandaag een maatje te groot was.

Foto: Jaap Gönning

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer