Sneu verlies Den Ham bij koploper DOS K

Dos Kampen tegen Den Ham was één van die zeldzame wedstrijden waarbij het Hammer publiek, na een nederlaag, met een tevreden gevoel huiswaarts trok. Slechts de eerste 5 minuten was Dos Kampen de bovenliggende ploeg. Daarna was de opnieuw sterk gehavende Hammer ploeg minimaal gelijkwaardig, waarbij de tweede helft zelfs sprake was van een duidelijk overwicht.

Van de geblesseerde spelers was Michiel Schurink weer inzetbaar. Trainer Kok had hem op het middenveld geplaatst waardoor Joost Veurink van het middenveld naar de achterste linie ging. Dit pakte prima uit. Daarbij ging Rane Kootstra van de rechter naar de linker kant van de verdediging, zodat het verdedigingsblok prima stond. Daarbij gevoegd dat Den Ham weer op het gewenste conditionele niveau begint te komen, waarmee ook afgelopen seizoen de punten werden gehaald, gaf het de toeschouwers absoluut moed voor de komende wedstrijden. Immers met elkaar als collectief, dat is de kracht van Den Ham.

Dan de wedstrijd zelf. In de eerste helft enkele mooie kansen voor Den Ham , o.a. voor Kevin Ruiterkamp, en Daan Timmerman. De straffe wind dwars over het veld, maakt het de spelers aan beide zijden echter moeilijk.

Dos Kampen werd vastgezet op eigen helft. Da Hammenaren sleurden over het veld dat het een lieve lust was. Toch was daar in de 41e minuut de domper toen Allan Bakker vanaf de linker kant de bal strak in de kruising schoot, gedragen door de wind, absoluut onhoudbaar voor Jeffrey Ekkel.

Dezelfde Bakker had voor de rust nog een doelpunt kunnen maken maar was te zelfzuchtig. Daarmee zijn ook nagenoeg alle kansen van Dos Kampen in deze wedstrijd benoemd. De 2e helft was voor Den Ham. Echter was de ploeg niet gelukkig in de afwerking. Een door alle Hammenaren geziene handsbal in het strafschopgebied van Dos Kampen in de 63e minuut werd door scheidsrechter Rutgers weggewuifd, tot opluchting van alles wat Dos Kampen was. De laatste minuten speelde Den Ham absoluut alles op alles, de koploper wist echter stand te houden.

Foto H. van der Schuur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer