STEVO wint verdiend van Rigtersbleek

STEVO won zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen Rigtersbleek verdiend met 2-0. De beide doelpunten werden na rust gemaakt toen STEVO eindelijk de schroom van zich afgooide. In de eerste helft oogde ploeg van trainer Geert Veldhuis loom en de vrije man werd maar zelden gevonden. Gelukkig zat Rigtersbleek ook niet in de wedstrijd en het enige gevaar van de gasten gedurende de 90 minuten was een bal die de bovenkant van de lat raakte. In het verdere verloop creëerden de Enschedeers geen enkele kans.
Armoe troef dus bij De Bleek en dat was ook het geval bij STEVO tot aan de rust. Alleen veerde het publiek op bij een actie van Roy Wigger die in de zestien onderuit ging bij een duel. De scheidsrechter zag er niks in en de kleedkamer werd met een 0-0 stand opgezocht.

Na de thee kwam er meer leven in de brouwerij en dan met name bij STEVO, dat waarschijnlijk nu ook in zag dat er meer gevraagd werd dan wat er in de eerste helft geboden werd. STEVO ging nadrukkelijk op jacht naar een doelpunt, maar voetballend zag het er nog niet allemaal wonderschoon uit. Als er maar gescoord werd en dat gebeurde na zo’n 70 minuten toen Roy Wigger de bal aangespeeld kreeg en drie man van Rigtersbleek de hakken liet zien. Op twintig meter recht voor het doel haalde Roy de trekker over en steenhard verdween het leer langs de paal in het doel.

De 1-0 voorsprong was niet onverdiend en wie dacht dat Rigtersbleek nu wel uit een ander vaatje zou tappen kwam bedrogen uit. STEVO behield het initiatief en kon de score zelfs uitbouwen door Niels Wigger, die het net bijna aan flarden schoot met de bal vanaf zijn rechtervoet. Daarvoor had Roy Wigger de lat al bijna aan twee stukken geschoten. Met de 2-0 voorsprong in de 83e minuut kon STEVO weinig meer gebeuren en Rigtersbleek geloofde het verder wel. De overwinning van STEVO was uiteindelijk volkomen verdiend. Met 18 punten uit 10 wedstrijden bezet STEVO, zo vlak voor de winterstop, nog steeds een mooie vierde plek. Volgende week moet laagvlieger BWO bedwongen worden in Hengelo.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer