SVZW ontvangt DUNO D voor de winterstop

Zaterdag is de laatste speelronde voor de winterstop in de hoofdklasse B. SVZW speelt een thuiswedstrijd tegen DUNO D. DUNO Doorwerth komt dit seizoen voor het eerst uit in de hoofdklasse. De club is de laatste jaren aan gestage opmars bezig in het zaterdagvoetbal. Afgelopen mei kon de club het vierde kampioenschap in zes jaar vieren. Als kampioen van de 1e klasse C maakte DUNO de stap naar de hoofdklasse. VV DUNO is op 19 augustus 1948 opgericht. Thuisbasis is het “sportpark De Waayenberg” in Doorwerth. De club telt 7 senioren teams. Daarnaast 2 junioren en 4 pupillen teams. Ook heeft DUNO een vrouwenteam in de geledingen.

Diverse spelers van DUNO hebben een verleden als profspeler. Het zijn: Purrel Fränkel, Bart van Brakel, Christian Gandu, Joey Godee, Patrick ter Mate, Kevin Sissing, Civard Sprockel, Roy Talsma, Carlos dos Santos, Dominique Kivuvu. En naast deze ex profs zijn de overige leden van de selectie ook stuk voor stuk prima spelers. Het team staat voor het vierde jaar onder leiding van trainer Lodewijk de Kruif uit Lunteren. Ook dit seizoen wil de club hoge ogen gooien in de competitie. Tot nu toe zijn de resultaten wat wisselend. Soms mooie overwinningen, maar dan ook weer verassende nederlagen. Hierdoor is DUNO nu een middenmoter in de hoofdklasse. Afgelopen zaterdag kwam Duno in Putten niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

SVZW werd afgelopen seizoen ook kampioen in de 1e klasse en promoveerde daardoor, net als DUNO, ook naar de hoofdklasse. Maar SVZW heeft het nu, in tegenstelling tot de tegenstander, heel lastig op dit hogere niveau. SVZW zal alle zeilen moeten bijzetten om het verblijf in de hoofdklasse met een jaar te verlengen. De spelers zijn van goede wil. Elke week wordt er hard gewerkt voor een goed resultaat. Maar ploegen onderin hebben meestal geen geluk. En dat ervaart SVZW nu ook. Balletjes die vorig seizoen makkelijk in het doel vlogen, komen nu op de paal of gaan net naast. De beste remedie daartegen is een wedstrijd winnen.

Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de vorige thuiswedstrijd tegen Staphorst was de 1e helft niet slecht, maar in de 2e helft ging het alsnog mis, waardoor deze wedstrijd met 0-3 werd verloren. Ook afgelopen zaterdag was het voetbal van SVZW niet onaardig, maar ook in Assen leverde dat geen punten op. Een resultaat halen in deze thuiswedstrijd draagt er zeker toe bij dat iedereen met een goed gevoel aan de verdiende winterstop ingaat. Een paar weken ontspanning en dan beginnen aan goede tweede seizoenshelft. De wedstrijd tegen DUNO begint om 14:45 uur op Sportpark “Het Lage Veld” in Wierden.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer