SVZW op bezoek bij ACV in Assen

Nog twee speelrondes tot de winterstop in de hoofdklasse B.en in speelronde 14 gaat SVZW op bezoek bij ACV, de 1e periodekampioen. Zaterdag 10 november jl. was een mooie zaterdag voor ACV. Op die dag werd SC Genemuiden met 3-1 verslagen door de Assenaren. Hierdoor nam ACV de koppositie op de ranglijst over van Urk, en tevens werd de 1e periode titel binnen gehaald. ACV weet dus nu al dat het mag deelnemen aan de nacompetitie om promotie naar de 3e divisie.

Het lijkt er echter op dat ACV de 1e periodetitel te uitbundig heeft gevierd. Want in de 3 wedstrijden die de ploeg daarna speelde werden er nog maar 2 punten binnengehaald. Twee gelijke spelen tegen SDV Putten en Flevo Boys. En de verrassende nederlaag tegen DETO Twenterand. ACV is nu terug te vinden op de 4e plaats op de ranglijst met 3 punten achterstand op de nieuwe koploper Excelsior’31.

Maar de competitie is nog lang, dus alle kans nog voor ACV om zich in de titelstrijd te mengen. ACV zal in elk geval de thuiswedstrijd van SVZW willen winnen, om daarna in de laatste wedstrijd voor de winterstop ook proberen te winnen in Nijkerk van Sparta. Opvallende spelers zijn Marco van der Heide en Ezra Schrijver die allebei makkelijk weten te scoren. Thuis verloor ACV alleen maar van AZSV met 0-1 op de nieuwe kunst grasmat van sportpark Catawiki.

SVZW heeft het gewoon ontzettend zwaar in de hoofdklasse. De drie laatste wedstrijden gingen allemaal verloren. Het lijkt erop dat de thuisnederlaag tegen DETO Twenterand er aardig heeft ingehakt bij de spelers. Ook de daaropvolgende wedstrijd tegen AZSV was niet van het niveau wat nodig is op hoofdklasse niveau. In de beker werd wel met 2-3 gewonnen bij De Zweef. In de 2e helft werd een 1-0 achterstand omgezet in een 1-3 voorsprong. Maar in de laatste minuut werd er toch nog een goal weggegeven. Dat mag je eigenlijk niet gebeuren.

Afgelopen zaterdag was de 1e helft tegen Staphorst helemaal nog niet zo slecht van SVZW kant. Maar ook nu weer een goal tegen doordat men in de verdediging niet scherp was. In de tweede helft liet Staphorst zien dat de ploeg niet voor niets zo hoog op de ranglijst staat. Nog twee kansen voor de winterstop op punten. Want zonder nu heel dramatisch te schrijven in deze voorbeschouwing, is het gewoon een feit dat achterstand op de veilige 12e plaats inmiddels 7 punten is. Het is te hopen dat er voor de winterstop toch nog een paar puntjes gepakt gaan worden. Na de winterstop zijn er weer wat meer spelers beschikbaar. De wedstrijd in Assen begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer