Terechte nederlaag TVC’28 thuis tegen BVC’12

TVC ‘28 leed zondagmiddag een verdiende nederlaag in de thuiswedstrijd tegen BVC ’12 en zakte daardoor naar de 8e plaats op de ranglijst. Na de nederlaag vorige week tegen Rohda uit in Raalte en het verlies in de bekerwedstrijd tegen Tubantia, was het de vraag of TVC ’28 het tij kon keren. Door de blessures van Stefan Huiskes, Maarten Oude Avenhuis en Daan Geerts, de schorsing van Jeffrey Huizinga en de afwezigheid van Stef Roelofs, was het de vraag met welk team trainer Marcel Waaijer (foto) zou beginnen. Of het kwam door het aantal wisselingen in de opstelling, TVC ’28 begon slecht aan de wedstrijd en liep vanaf het begin achter de feiten aan.

Al na 2 minuten werd een goede combinatie van BVC ’12 doeltreffend afgerond. Evert Palm kon vrij uithalen en de bal achter doelman Bram Kamphuis in de verre hoek plaatsen. In de 10e minuut was het wederom raak voor BVC ’12 en kon Rik Sebens de bal in het doel van TVC ’28 schieten. TVC ’28 leek nu wakker geschut en begon aan een sterke fase.

In de 15e minuut was er een goed schot van Niek Staarink, maar zijn bal ging net naast. Tom Koelman kon in de 24ste minuut een bal bij het uitverdedigen onderscheppen en alleen op de doelman van BVC ’12 afgaan. Hij faalde niet en bracht TVC ’28 terug in de wedstrijd. TVC ’28 ging goed door een kreeg verschillende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. In de 25ste minuut was een goede mogelijkheid niet aan Mauro Plegt besteed en in de 27ste minuut schoot Niek Staarink voorbij het doel van de tegenstander. In de 38ste minuut ging een volley van Sjoerd Oosterik net naast de paal en vlak voor rust miste Niek Staarink nog een goede mogelijkheid.

In plaats van deze goede fase na de rust door te zetten, was het wederom BVC ’12 dat beter uit de kleedkamer kwam. In de 54ste minuut kon Evert Palm zijn 2e treffer van deze middag aantekenen door de bal uit de rebound van dichtbij in de kruising te plaatsen. In de 64ste minuut ging de doelman van TVC ’28 Bram Kamphuis onder een hoge bal door en taste hij volledig mis, waardoor BVC ’12 de wedstrijd in het slot kon gooien. Marcel Waaijer bracht met de wissels Gijs Kuipers, Marijn Frons en Tim Waaijer nog vers bloed in de ploeg, maar de wedstrijd was in feite al gespeeld.

In de 84ste minuut mocht ook Schepers nog vanaf elf meter aanleggen, na een handsbal in het 16 meter gebied van BVC ’12, maar deze treffer was alleen maar voor de statistiek. Een terechte 2-4 nederlaag voor de ploeg uit Tubbergen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Rigtersbleek uit Enschede op het programma. Wellicht dat er voor de winterstop nog punten door TVC ’28 kunnen worden gepakt.

Foto: Paul Snijders.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer