Twente Cup: Twents vrouwenvolleybalspektakel in Almelo

Op donderdagavond 3 januari wordt in de IISPA te Almelo voor de tweede keer de Twente Cup voor vrouwen georganiseerd. Vorig jaar speelden vier van de beste teams van Twente, waaronder Eredivisionist Eurosped op 4 januari een succesvol toernooi waar ongeveer 400 man publiek op af kwam. Ook dit jaar hebben de Nevobo en sportbedrijf Almelo weer de handen ineen geslagen om in volleybalbolwerk Twente, met ontzettend veel topteams binnen de grenzen, de teams te enthousiasmeren om deel te nemen. Dit resulteerde in een fantastisch deelnemersveld.

Als eerst geplaatst team is Eurosped van de partij. Zij zijn dit seizoen serieuze titelkandidaat in de Eredivisie. Zondag 16 december hebben zij om de koppositie tegen Sliedrecht Sport gespeeld, deze wedstrijd ging helaas verloren. Naast Eurosped zullen ook de huidige nummers 5 en 7 van de Eredivisie, Springendal Set-Up’65 en Apollo 8 aanwezig zijn in Almelo. Beide teams wisselen winstpartijen met verliespartijen af. Tot nu heeft Eurosped alle Twentse derby’s in de Eredivisie gewonnen, maar een Twente Cup is toch weer anders!

Het Eredivisiefeestje wordt aangevuld met teams uit de 1e divisie. Krekkers, vorig jaar ook aanwezig, zal er wederom bij zijn. Daarnaast zullen Rosstars en Weghorst Makelaardij WVC Volley, afgelopen seizoen allebei gepromoveerd naar de 1e divisie, het deelnemersveld in Almelo complementeren. Deze twee teams hebben net dit weekend hun krachten tegen elkaar gemeten waarbij de ploeg uit Wierden de volle buit in huis kon houden. Krekkers, met de meeste ervaring op dit niveau, doet het tot nu het beste in deze 1e divisie.


Twente Cup Jeugd
Voorafgaand aan deze avond wordt de Twente Cup Jeugd gespeeld. In de categorieën MC en MB strijden de teams van Apollo 8, Havoc, Rivo Rijssen en TiMaX/DeVoKo om de titel in deze jeugdcategorie. Deze wedstrijden starten om 13.00 uur, met om 16.00 uur de finale.

Programma
’s Avonds starten de eerste wedstrijden om 18:00 uur. De finalewedstrijden worden om 21:45 uur gespeeld. De entree is gratis voor dit Twents volleybalspektakel, een mooie avond in de IISPA voor de Twentse volleyballiefhebbers.

18.00 uur
Veld 1 Eurosped – Krekkers
Veld 2 Apollo 8 – Springendal Set-Up’65

19:15 uur
Veld 1 Krekkers – Rosstars
Veld 2 Springendal Set-Up’65 – Weghorst Makelaardij WVC Volley

Foto alle teams: Jan van den Noort.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer