Verlies dames VKC’03 thuis tegen ENC

Zaterdagavond moesten de dames van VKC’03 het opnemen tegen ENC Arnhem. Na 2 winstpartijen op rij waren de Tubbergse dames erop gebrand een goede partij te spelen en de 3 punten wederom in Tubbergen te laten. Coach Raymond Broenink gaf aan welk spel er gespeeld diende te worden. “Press de dames uit zodat ze de bal niet kwijt kunnen”.
VKC was in de beginfase erg afwachtend en het samenspel wilde niet vlotten. De verschillende uitsluitingen aan de kant van VKC kwam het spel niet ten goede, wat resulteerde in meerdere doelpunten voor de Arnhemse. Uiteindelijk lukte het VKC om ook een bal in het Arnhemse doel te krijgen, maar een fikse achterstand aan het eind van de 1e periode was een feit.
Na een donderpreek van de coach in de rust werd er begonnen aan de 2e periode. De Tubbergse dames kregen meer grip op het spel en konden de Arnhemmers defensief beter de baas. Ook de aanvallen van VKC werden nu beter benut, wat resulteerde in meer doelpogingen. Het was nu zaak om de stijgende lijn door te zetten en de kansen zelf goed te benutten. Dit gebeurde dan ook in de 3e periode. Via een prachtige pass kwam de bal bij Indy Onland terecht, welke zonder aarzelen de bal in het net schoot.
Het gat tussen beide teams werd kleiner en de vraag as of de dames nog een puntje konden pakken? De 4e periode werd er wederom hard gestreden door de dames. Beide teams gaven niet op en waren erop gebrand de punten binnen te halen. VKC scoorde door goed samenspel nog 2x, waardoor het gat steeds kleiner werd. Helaas was het slotakkoord voor de Arnhemse dames en namen zij de 3 punten mee naar Arnhem. VKC verliest met 7-11.
Newsoutside Sportverlichting PBSoccer