Verrassende, maar verdiende winst dames VKC’03 op BZC Schuurman

Zaterdag avond kwam de nr 2 uit de competitie, BZC Schuurman uit Borculo, op bezoek bij VKC’03 in Tubbergen. Gezien de uitslagen van de jaren ervoor wisten de dames dat ze niet geheel kansloos waren. Maar de stand dit jaar doet wel anders voor, vkc staat namelijk 9e op de ranglijst. De opdracht van coach Rob Kienhuis was duidelijk, volle press op het gehele veld en “Als je niet kan winnen, zorg dan dat je niet verliest”.

Het waren de dames uit Borculo die het initiatief namen en de voorsprong op de klok wisten te zetten. Vkc wist de tegen aanval op te zetten maar daar bleef het ook bij 1-2. In de tweede periode was het keepster Jorieke Aveskamp die de dames uit Tubbergen in de wedstrijd hield, met een aantal geweldige reddingen. VKC’03 wist hierdoor zelf het spel te maken en het was duidelijk dat BZC moeite had met de pressing van de Tubbergse. 3-2

In de derde periode werd duidelijk dat het maar zo kon zijn dat de punten in Tubbergen bleven. BZC had moeite met het opzetten van de aanval door de volle press van VKC. VKC daarentegen wist lange aanvallen op te zetten en het verdedigen keurig op te lossen. Het was Annemiek Bekkedam die 2:50 min voor tijd de voorsprong op de klok wist te zetten 4-3. Een aantal aanvallen werden over en weer werden opgezet zonder resultaat, het waren de dames uit Tubbergen dit aan het langste eind trokken en de drie punten verdiend in Tubbergen hielden.

Marly Stopel 3x en Annemiek Bekkedam 1x.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer