Voor de 34ste keer het Auni-zaalvoetbaltoernooi

Op zaterdag 29 december 2018 zal voor de 34e maal het multicultureel Auni-zaalvoetbaltoernooi worden gehouden. Een jaarlijks terugkerend evenement met als bijzonderheid het feit dat er jongeren aan deelnemen van veel verschillende nationaliteiten.

Er zullen 24 teams uit heel Nederland gaan strijden om de grote Auni-wisselbeker. Sporthal Veldwijk: 09:00-20:00 uur / Sporthal Hasseler Es: 10:30-13:00 uur. De kwartfinales zullen worden gespeeld in Veldwijk vanaf 14:30 uur en de prijsuitreiking verwachten we om 20:15 uur.

De beginaftrap van het 34e Auni-Toernooi zal worden verricht door de 14-jarige Emre Kandemir (foto). Hij is de zoon van de organisator. Hij zal de aftrap voor de 8e keer op rij gaan doen. De wedstrijden zullen zoals gewoonlijk weer onder leiding staan van officiële scheidsrechters. Ook oud betaald-voetbal scheidsrechter Eric Braamhaar zal van de partij zijn.

Tijdens de beide pauzes zijn er diverse randactiviteiten, zoals onder andere een voorwedstrijd tussen twee JO15- juniorenteams.  Ook zal een Mystery Guest aanwezig zijn die de aftrap gaat doen van de kwartfinale-ronde samen met Emre Kandemir. Dit jaar is er voor het eerst een knock-out ronde ingevoerd. Deze ronde is voor de teams die 1e of 2e eindigen in de kwartfinale-poules. Verder zullen er dit jaar veel nieuwe teams voor de eerste keer als deelnemer hun opwachting gaan maken tijdens het Auni-Toernooi.

Het Auni-Toernooi combineert voetbal op hoog niveau met een maatschappelijk doel: mensen van verschillende afkomst verenigen. Door te sporten, leer je dingen te delen, leer je omgaan met verliezen en dingen (beter) te accepteren. Daarbij komt dat sport verbroedert. Op deze manier slaat het Auni-Toernooi al vele jaren een waardevolle brug tussen culturen. Samenwerking, sportiviteit en grote prestaties staan hierbij centraal. Samengevat gaat dit om leefkracht. Sport is misschien wel het mooiste middel om mensen echt bij elkaar te brengen. Het Auni-Toernooi heeft dit al vele jaren bewezen. Het doet me dan ook deugd als ik zie wat we met zijn allen hebben bereikt!

Het toernooi is uitgegroeid tot een zeer succesvol, sportief evenement met een professioneel allure. Het heeft inmiddels een groot maatschappelijk waarde opgebouwd en bevordert de vriendschap tussen de verschillende culturen. Met zijn multiculturele opzet is het uniek in zijn soort. We laten zien dat mensen van allerlei herkomst heel veel gemeenschappelijk hebben; dat ze samen met elkaar kunnen sporten, ernaar kijken en ervan genieten.

Het is een sociaal, cultureel gebeuren dat niet meer is weg te denken uit de gemeente Hengelo. En het is uitgegroeid tot een zeer belangrijk evenement binnen onze gemeenschap, dat landelijke bekendheid geniet. Wij zetten sport als middel in tot bevordering van sociale integratie. Door middel van sport brengen wij mensen uit diverse bevolkingsgroepen bij elkaar en we verbinden deze mensen met elkaar. En met het Auni-Toernooi stimuleren wij bovendien jongeren om aan sport te doen.

Voorwoord in het toernooimagazine van dit jaar is geschreven door de Jan Olde Riekerink, hoofdtrainer SC Heerenveen. En verder is er een woord vooraf geschreven door ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart (foto). Het evenement staat bekend om zijn hoge spelniveau, want ieder jaar maken verschillende topspelers deel uit van het sterke deelnemersveld. Met onder meer voetballers die elders spelen op niveau van hoofdklasse tot eredivisie, verschillende internationals en bekende straatvoetballers. Ook dit jaar heeft de organisatie haar best gedaan om een sterk deelnemersveld naar Hengelo te krijgen.

Enkele namen zijn onder andere: Ahmed Lak, Serdar Gokkaya, Eric Verstappen, Nassir Aissati, Ilias Arssi, Kemal Gezer, Cihan Özcan, Hicham Ziyech, Younes Afazzaz, Samir Makhoukhi, Abdelhafid Ababou, Mike te Wierik, Omar Nejjari, Adem Koçak, Karim Ajnane, Evren Korkmaz en Umut Agir. Titelverdediger (winnaar 2016 en 2017) is het sterke team El Ninios uit Amsterdam.

Het Auni-Toernooi staat vooral ook bekend om de resultaten die er elk jaar weer behaald worden; sportiviteit, goede organisatie, sterk deelnemersveld, volle tribunes, verschillende nationaliteiten enz. Om het Auni-Toernooi ieder jaar succesvol en professioneel te laten verlopen wordt de lat elk jaar hoger gelegd. Onder andere door de maandenlange inzet van een groot team van vrijwilligers wordt ervoor gezorgd om dit doel te verwezenlijken. En dat het toernooi op een uitzonderlijk niveau staat, laat de grote publieke belangstelling en de geweldige sfeer telkens weer zien. Het is een evenement waar velen naar uitkijken.


“Het succes dat wij met het toernooi hebben, willen we graag breder trekken. Zo steunen we goede doelen en werken wij samen met stichtingen die ook vergelijkbare missies en doelen hebben zoals het Auni-Toernooi”.

De organisatie van dit evenement is in handen van Stichting Vriendschap, Verbroedering & Sport AUNI te Hengelo. De stichting heeft ten doel, het bevorderen van de vriendschap tussen en integratie van verschillende culturen.

Foto’s: Bron Auni-Toernooi.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer