Voorbeschouwingen overige wedstrijden hoofdklasse B

Komende zaterdag is een prachtige wedstrijddag in de hoofdklasse B. In Rijssen staat de topper tussen Excelsior’31 en Sparta Nijkerk op het programma. En dan ook nog de derby tussen Staphorst en SC Genemuiden. Verder staat er in alle wedstrijden wel wat op het spel. Elke ploeg kan om verschillende redenen de punten goed gebruiken. Nog twee wedstrijd rondes tot de winterstop.

Excelsior’31 – Sparta Nijkerk

Dit is de topper van deze competitieronde. De strijd tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Beide ploegen zijn goed op dreef de laatste weken. Er is wel een groot verschil tussen de teams. Excelsior’31 scoort aan de lopende band, en dat kunnen we van Sparta Nijkerk niet zeggen. Verdedigend ontlopen de beide kemphanen elkaar niet veel. Het zal dus aan gaan komen op het scorend vermogen. En als het daar omgaat is de ploeg van trainer Wesselink de betere van de twee. De winst is voor de koploper.

Buitenpost – Flevo Boys

Buitenpost was voor velen de gedoodverfde degradant. Maar dat is inmiddels al lang achterhaalt. De thuisclub haalt regelmatig de punten binnen. Inmiddels al 16 punten uit 13 wedstrijden, en dat is precies evenveel als tegenstander Flevo Boys. Ook zij zullen zaterdag gaan ervaren dat Buitenpost heel moeilijk te verslaan is. Een gelijkspel lijkt een redelijke voorspelling voor deze wedstrijd.

AZSV – CSV Apeldoorn

Door de laatste twee competitiewedstrijden te winnen deed AZSV (foto) al goede zaken op de ranglijst. Winst in deze thuiswedstrijd zal er voor zorgen dat AZSV opnieuw een tik kan uitdelen aan een concurrent. CSV Apeldoorn weet dat het punten nodig heeft om in rustiger vaarwater op de ranglijst te komen. De zoektocht naar rustiger vaarwater gaat nog langer duren, want AZSV gaat deze thuiswedstrijd winnen.

SDC Putten – DUNO D

SDC Putten heeft een elftal dat uitstekend kan voetballen, vooral als het de ruimte krijgt om snel te kunnen omschakelen. Tegen DUNO komen die mogelijkheden ongetwijfeld, want DUNO is een team dat vooral aanvallend speelt. En dan laat je wel eens ruimte vallen voor de tegenstander. De thuisclub is goed bezig en gaat door winst in deze wedstrijd naar de bovenste helft van de middenmoot.

URK – WHC

Urk is na een goede seizoen start iets afgezakt op de ranglijst, maar het staat nog steeds op een mooie vijfde plek. Een plaats waar men vast wel tevreden mee is. Maar nog meer zakken dat zal ook niet de bedoeling zijn. WHC staat op dit moment laatste en dat is een plek waar niemand wil staan. Er is maar een oplossing hiervoor, punten pakken. Winnen in Urk dat is niet voor veel ploegen weggelegd. Dat gaat ook WHC ervaren, want de punten zijn voor de thuisclub.

Staphorst – SC Genemuiden

Dit is de derby van deze competitie ronde. Bij beide clubs kijken ze al weken uit naar deze wedstrijd. Trainer Jan van Raalte van de bezoekers is ook trainer geweest van Staphorst, dus hij weet hoe belangrijk winst in deze ontmoeting is. Derby’s zijn vaak wedstrijden waarbij er veel strijd is, maar het niveau valt dan tegen. Dat zal deze ontmoeting niet anders zijn. De goede vorm van Staphorst en het thuisvoordeel zorgen ervoor dat SC Genemuiden met lege handen vertrekt van Sportpark Het Noorderslag.

DETO Twenterand – Berkum

DETO is er inmiddels achter wat er nodig is op hoofdklasse niveau. Daardoor worden er de laatste tijd ook punten gehaald. Ook tegen Berkum zijn er kansen voor DETO. Want de bezoekers zijn aan een wisselvallig seizoen bezig. Hierdoor staat Berkum slechts op de 12e plaats. En dat is te laag voor een ploeg met de kwaliteiten van Berkum. DETO weet ook dat Berkum niet in topvorm is, en daardoor zijn ze in staat om gelijk te spelen tegen de bezoekers uit Zwolle.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer