Voorbeschouwingen overige wedstrijden hoofdklasse B

Zaterdag is de laatste speelronde voor de winterstop. Na afloop van deze ronde zijn er door bijna alle ploegen 15 wedstrijden gespeeld. Een paar weken rust zal voor alle clubs niet slecht uitkomen. In die rustperiode de accu opladen. Op zaterdag 19 januari 2019 begint de tweede seizoenshelft, waarin ook weer 15 wedstrijden op het programma. staan. Er kan dus nog van alles gebeuren, maar feit is wel dat onderste ploegen een betere tweede helft moeten spelen, anders ziet het er slecht uit in de strijd om handhaving. Maar eerst zien wat zaterdag 15 december nog voor iedereen in petto heeft. Waar is de verassing van deze ronde te noteren? Wat mij betreft is dat de overwinning van SVZW op DUNO. Dat zou voor iedereen in Wierden een enorme opsteker zijn.

Buitenpost – SDC Putten

Buitenpost haalt regelmatig de punten binnen. Maar afgelopen zaterdag werd er thuis met 1-3 verloren van Flevo Boys. Nu is dat geen schande want Flevo Boys beschikt over een goed voetballende ploeg. SDC Putten kan ook goed voetballen. Ook zij hebben spelers die elkaar heel makkelijk vinden. Buitenpost zal waarschijnlijk proberen om verdedigend de deur dicht te houden en dan proberen te scoren uit een snelle counter. SDC Puuten heeft wel de wapens om die strijdwijze te bestrijden en gaat met winst naar huis.

Sparta Nijkerk – ACV

Beide teams speelden zaterdag een moeizame wedstrijd. Sparta Nijkerk verloor van koploper Excelsior’31, vooral omdat het aanvallend niets wist te brengen. ACV (foto) boekte een zeer gelukkige overwinning op SVZW. Om aansluiting met de kop te houden mogen beide ploegen niet verliezen. Met dat uitgangspunt gaan ze ook beginnen aan de wedstrijd. Het draait dan ook uit op een gelijkspel.

AZSV – Berkum

AZSV deed de laatste weken goede zaken op de ranglijst door te winnen van ploegen uit de onderste regionen. Hier hebben de Aaltenaren weer een mooie plek in de competitiestand. Berkum heeft eigenlijk ook een overwinning nodig, want de onderste ploegen staan nu akelig dichtbij. Gesterkt door de overwinningen van de laatste weken gaat AZSV aan deze wedstrijd beginnen. En doordat goede gevoel zijn ze ook in staat om te winnen van Berkum.

Flevo Boys – Excelsior’31

Flevo Boys is op het eigen sportpark lastig te verslaan. Met prima positievoetbal weten ze het elke tegenstander moeilijk te maken. De opponent van deze ronde, koploper Excelsior’31, is in topvorm. Ze creëren veel kansen, en hebben ook de spelers om die kansen te benutten. Flevo Boys gaat zich zeker niet zomaar gewonnen geven, maar ze zijn niet in staat om de bezoekers uit Rijssen van de 10e overwinning af te houden.

SC Genemuiden – Urk

SC Genemuiden verloor zaterdag de derby tegen Staphorst. Voor eigen publiek zullen de spelers deze nederlaag graag willen rechtzetten. Ook Urk heeft slechte herinneringen aan afgelopen zaterdag. Thuis werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen WHC. Er staan dus twee gemotiveerde teams tegenover elkaar. De individuele klasse zal de doorslag moeten geven. Die klasse lijkt bij Genemuiden net wat meer aanwezig. Met ook nog het thuisvoordeel meegerekend moet SC Genemuiden in staat zijn om te winnen van Urk.

WHC – DETO

Dit is een echt degradatie duel. WHC kan bij winst in punten gelijk komen met DETO. Maar de Vriezenveeners weten dat zij bij winst een gat van 6 punten kunnen slaan, en dan hebben ze ook nog een inhaalwedstrijd te goed. Goed voetbal is vaak niet te zien in dit soort wedstrijden, want de belangen zijn groot. En dus ook de druk op de spelers. Wie kan daar het beste mee omgaan? Het lijkt erop dat beide ploegen even sterk zijn, dus er kan zomaar een gelijkspel uit bus komen.

CSV Apeldoorn – Staphorst

De laatste drie competitiewedstrijden gingen allemaal verloren voor CSV. Hierdoor staat de ploeg op de 13e plaats op de ranglijst. Blijft dat zo, dan volgt de nacompetitie om handhaving. Staphorst is juist bezig aan goede serie. Zij wonnen de laatste 3 competitiewedstrijden. Gevolg hiervan is dat Staphorst nu tweede staat met 2 punten achterstand op koploper Excelsior’31. CSV Apeldoorn weet dat het de punten goed kan gebruiken. Met steun van de fanatieke supportersschare zal het zeker de strijd aan gaan met Staphorst. Maar de bezoekers zijn in goeden doen, en zij gaan dan ook met een overwinning de winterstop in.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer