Vroomshoopse Boys weer een ronde verder in de beker

In de vierde voorronde van het toernooi om de districtsbeker van de KNVB speelde Vroomshoopse Boys in Deurningen op donderdagavond 20 december tegen DSVD, subtopper in de derde klasse van het zondagvoetbal. Met goed combinatievoetbal was Vroomshoopse Boys vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij. Jordy Harms kreeg na een kwartier spelen de eerste kans namens de bezoekers, maar zijn schot was te zacht. Na 18 minuten mocht Leon Dogger vanaf 25 meter een vrije trap nemen, maar het geplaatste schot werd uitstekend gepareerd door de goalie van DSVD. De doelman van de thuisploeg onderscheidde zich enkele minuten ook al door een kopbal van verdediger Rutger Schrijver fraai te stoppen.

Na 43 minuten werd het veldoverwicht van Vroomshoopse Boys eindelijk beloond. Een fraaie voorzet van Ramon de Jong werd attent binnen getikt door Juliën Derks: 0-1. Op slag van rust kopte Jordy Harms goed in uit een corner van Leon Dogger, maar de bal ging net naast. De tweede helft gaf hetzelfde spelbeeld te zien. De Boys was veelal aan de bal en DSVD probeerde via counters gevaar te stichten. Dat leverde echter geen reële kansen op voor de thuisploeg. In de 59ste minuut werd Jos Hutten onreglementair ten val gebracht binnen het strafschopgebied. De toegekende penalty werd namens de Boys onberispelijk ingeschoten door Leon Dogger.

In de 65ste minuut werd de stand naar 0-3 getild door Jordy Harms met een geplaatst schot met de buitenkant van z’n voet. In de 71ste minuut kwam Tom Pierik Jelle Drees vervangen. In die fase ging het spel op en neer, zonder dat er grote kansen kwamen. In de 81ste minuut volgden er nog twee wissels aan de kant van Vroomshoopse Boys. Tobias Kempers kwam voor Ramon de Jong in het veld. Sil Derks (foto) trad aan voor Jos Hutten en dat betekende meteen zijn debuut in het eerste elftal. Leuk was het dat de jeugdspeler Sil Derks samen met z’n tweelingbroer Jesper en zijn iets oudere broer Juliën in Deurningen samen de hoofdmacht van de Boys speelde.

Vroomshoopse Boys speelde dit bekerduel gedegen uit en gaf geen kans weg. De 0-3 eindstand betekent dat na de bekeroverwinningen op Stevo, Luctor, Wijhe’92 en PH Almelo en het gelijke spel tegen DOS’37 het bekeravontuur verder gaat.

Foto archief: Erwin Heuver.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer