Winst Eurosped; verlies voor Apollo 8 en Set-Up ’65

Van de drie volleybal dames teams uitkomend in de ere divisie wist alleen Team Eurosped een overwinning te boeken. In eigen hal werd het tegen het bezoekende VC Sneek na vijf sets nipt 3-2 voor het team van Jan Berendsen. In Vroomshoop keek de nummer twee van de ranglijst al snel tegen een 0-2 achterstand aan, 24-26 en 19-25, maar het kwam goed terug en via 25-20 en 25-22 moest de vijfde set de beslissing brengen. Net als in de vorige vier sets waren de verschillen ook nu klein maar met 15-13 trok Eurosped aan het langste eind.

In Apeldoorn kwam een eind aan de zegereeks van het Bornse Apollo 8. Tegen Alterno trok het trainersduo Bart en Thijs (foto) Oosting met 3-2 aan het kortste eind. Ook hier waren de verschillen, met uitzondering van de derde en vierde set,  klein, namelijk 26-24, 23-25, 15-25, 25-11 en 15-12.

Ook het Oormarsumse Springendal Set-Up’65 moest zaterdagavond een nederlaag incasseren. Tegen Regio Zwolle volleybal ging de ploeg van Lesley de Jonge met 3-0 kansloos onderuit. In de Provincie hoofdstad waren de setstanden: 25-14, 25-17 en 25-19.

Eurosped staat voorlopig op de eerste plaats, concurrent Sliedrecht Sport speelt zondagmiddag uit bij Flamingo’s, met 25 punten uit tien gespeelde wedstrijden, Apollo 8 is zesde met veertien punten en Set-Up’65 is zevende met twee punten minder. Beide teams hebben eveneens tien wedstrijden gespeeld.

Foto’s archief: sportfoto-oost

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer