Winst voor dames en heren Het Ravijn

De waterpolodames van Het Ravijn hebben vrijdagavond het eerste gedeelte van de pas in november gestarte eredivisiecompetitie goed weten af te sluiten. De ploeg van trainer-coach Jan Mensink wist het Leidse ZVL 1886, waar voor de vierde keer tegen werd gespeeld, in eigen huis met 10-5 te verslaan. Ze gaan met een derde plaats op de ranglijst de winterstop in. De waterpolo heren wisten zaterdagavond in Amersfoort met 6-7 te winnen van ZPC Amersfoort, de ploeg van oud Ravijn-coach Hans van Zeeland. De Nijverdalse heren moeten nog een weekend wachten voor zij aan de winterstop kunnen beginnen; zij spelen zaterdagmiddag 15 december om 17:00 uur nog een thuiswedstrijd tegen Widex/GZC-Donk.

De waterpolodames hadden vrijdagavond moeite met de favorietenrol in de wedstrijd tegen ZVL. Speelster Laura Boerdam: “ZVL speelde in begin van de wedstrijd veel pressing en geen zonespel. We moesten zoeken hoe dat op te lossen. In de loop van de wedstrijd wisten we de aanvallen goed uit te spelen en daardoor te scoren. Al met al een goede wedstrijd”. Op zondag 13 januari spelen Dames 1, Dames 2, ZVL, ZV De Zaan en SGHA Heerenveen in Nijverdal een nieuwjaar toernooi ter voorbereiding van het tweede deel van de competitie. In de weekenden van 9 en 16 februari speelt dames 1 de halve finalewedstrijden van de KNZB beker. De loting heeft bepaald dat ZV De Zaan dan de tegenstander is. In twee wedstrijden, een thuis en uit wedstrijd moet worden gespeeld voor een finale plek. Of er eerst thuis of uit wordt gespeeld moet nog worden bepaald.

De waterpoloheren begonnen goed aan de wedstrijd. Lars Gottemaker (foto): “Met goede acties en verdedigend hadden we het goed dicht. De tweede helft van de wedstrijd verslapten we in de aanval waardoor Amersfoort dichterbij kwam. We hebben wel de hele wedstrijd onder controle gehad en daardoor 3 belangrijke punten gepakt”. Volgende week zaterdag 15 december spelen de heren de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Widex GZC/Donk. Aanvang 17:00 uur!

Dames: Het Ravijn- ZVL 1886 dames: 10-5.
Periodestanden: 4-1, 3-2, 2-1 en 1-1. Doelpunten Het Ravijn: Lieke Klaassen 3x (foto), Yasmine Smit 2x, Charlotte Mensink 1x, Sophie Veldhuis 1x, Tessa Stutterheim 1x, Noa de Vries 1x, Laura Boerdam 1x. Doelpunten ZVL 1886: Malissa van Rijn 1x, Gina Sjardijn 1x, Noram Lindhout 1x, Roxanne Voorvelt 1x, Maud Koopman 1x.

Heren: ZPC Amersfoort-Het Ravijn: 6-7
Periodestanden: 0-2, 1-3, 3-2 en 2-0. Doelpunt Sander Veltkamp 3,x Laurens Jan Schothans 1x, Bas ter Brake 1x, Merlijn Boom 1x, Emiel Wouters 1x.

Foto’s archief:

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer