Winst voor dames Tornado

Afgelopen zaterdag stond de laatste thuiswedstrijd van het jaar op het programma voor Tornado. Tegenstander was Kerkemijer Gemini uit Borculo. De ploeg uit Geesteren begon de wedstrijd wisselvallig, na een time-out op 3-6 achterstand herpakte Tornado zich en al snel was er een voorsprong 12-6 opgebouwd. Mede door tactische ballen te spelen, sterke blokkering en rendement uit de aanval te halen werd er veel gescoord. Toch verzwakte de concentratie bij de dames uit Geesteren en kwam Gemini terug naar een voorsprong van 13-14. Uiteindelijk slaagde Tornado er in om uit te lopen naar 18-15. Vanaf hier wordt het spannend. Persoonlijke foutjes hadden de overhand en het ging gelijk op in de eindfase van de 1e set. Uiteindelijk trok Tornado aan het langste eind en werd de set gewonnen met 27-25.

Set twee ging gelijk op en beide ploegen lieten mooi volleybal zien. Echt een grote voorsprong kon er niet worden gemaakt door Tornado. Punt voor punt spelen en zo de wedstrijd naar je toe trekken. Helaas viel libero Inger Platenkamp geblesseerd uit bij een stand van 20-18 en in overleg met de arbitrage mocht er door worden gespeeld met een andere libero. Ellen Meijer wordt aangewezen als de nieuwe libero voor de wedstrijd. De ploeg uit Geesteren liet Gemini nog een puntje bijkomen maar pakt daarna overtuigend de set met 25-20.

De 3e set werd sterk begonnen door de ploeg uit Geesteren en al gauw was er een voorsprong op gebouwd van 10-3. De foutenlast bij Gemini ging omhoog en door het eigen spel vast te houden en geen gekke dingen te gaan doen pakte Tornado gemakkelijk punten: 25-18. Winst was zeker maar ook het laatste punt wilde Tornado graag in Geesteren houden. Tornado begon de set met veel persoonlijke foutjes waardoor de ploeg uit Borculo kon uitlopen naar een 6-9 voorsprong. Tornado herpakte zich en mede door een serveserie van Femke Gehring worden er aardig wat punten gepakt. Gemini speelde sterk in de 4e set en Tornado kon in deze set moeilijk grip krijgen op de serve en aanval van de tegenpartij. Bij een stand van 21-23 leek het nog spannend te worden maar de ploeg uit Borculo liet zien dat ze deze set de sterkere partij was en won de zet met 21-25. Een 3-1 overwinning dus voor Tornado. Dat betekende vier punten erbij.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer