Wisselend succes teams Peatminers

Afgelopen weekend was weer een druk basketbal weekend. Naast de aanwezigheid op de kerstmarkt was Peatminers ook weer erg actief in de Stamper. Hier onder een korte samenvatting van de uitslagen:

Peatminers MSE1 – Risne Stars MSE1

Het eerste heren team mocht zaterdagavond in de Stamper aantreden tegen Risne Stars uit Rijssen. Peatminers kwam lekker uit de startblokken, zette de aanval goed op en verdedigend stond het sterk. Na 20-8 voor te staan, wist Risne Stars terug te komen in het eerste kwart maar Peatminers eindigde de periode met een 20-14 voorsprong. Het tweede kwart ging redelijk gelijk op met wat mooie scores aan beide kanten. Ruststand 36-28. Na de rust schroefde de heren in het groen het tempo wat omhoog en kwam het in een goede flow. Er werd snel gepasst en de omschakeling liep erg goed voor de Peatminers. Stand na het derde kwart was 58-44. Het vierde kwart bleef Peatminers dit vast houden en haalde een mooie overwinning binnen met 78-55.

Peatminers VU18-1 – Dozy B.V. Den Helder VU18-1

Afgelopen zaterdag 8 december stond er voor ons als het VU18-team van Peatminers een thuiswedstrijd tegen de koploper, Den Helder, op de rol. De druk bij de dames lag niet hoog, want Den Helder moest namelijk hen verslaan. De meiden begonnen dus ook goed en lieten zich niet overlopen door de tegenstanders. Defensief had de thuisclub het vrij goed dichtzitten waardoor de Den Helder niet ver uit kon lopen. Het was met name de aanval waar Peatminers niet zo goed doorheen kwam, omdat zij er strak bovenop zaten. Maar ondanks het af en toe wat onsportieve gedrag van de koploper wist Peatminers zich goed staande te houden. Het was zeker geen slechte wedstrijd, maar de koploper was in dit geval gewoon beter. Eindstand 30-77.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer